Посередні та втомлені

Посередні та втомлені

Укрінформ
Збірна України програла Австрії (0:1) вирішальний матч групового етапу Євро-2020.

Насправді все справедливо. За посмішками, пафосними фільмами, оптимістичними коментарями і великими очікуваннями ховалася команда, яка везла на Євро-2020 повну валізу проблем. Ми усі вірили, що тренерський штаб і лідери зуміють прибрати хоча б половину цих проблем, але перекрити усе характером та голами Ярмоленка вони не зуміли.

Ми можемо скільки завгодно чекати, що розклади з третім місцем якимось дивом складуться на нашу користь і ми потрапимо в плей-офф, але футбол цієї збірної кардинально не покращиться. Копійчана гра на тлі гривневих сподівань.  

Читайте також: Збірна України програла Австрії

Провальний перший тайм

Головний висновок з перших 45 хвилин – наші гравці виявились ментально слабкими. Вони почали матч з помилок, одразу знітились і не зуміли себе перебороти. Все пішло не так, ми пропустили (Баумгартнер випередив Забарного після навісу з кутового) і після цього довго приходили до тями.

Пресинг Австрії просто знищив гру нашої збірної. Зінченко, Караваєв, Ярмоленко помилялись більше ніж зазвичай. Яремчук постійно програвав єдиноборства. А удар Шапаренка став єдиним позитивом не лише в першому таймі, але й в матчі загалом.  

Читайте також: Андрій Шевченко: Посилити гру команді не дозволила фізична форма

Сумні цифри та важкі ноги

Два удари в площину воріт Австрії за всю гру – так не виграють головні матчі року. Вочевидь, причиною слабкої гри стали фізичні проблеми. Ми  запізнювались увесь час – в атаці, в підбираннях, в спірних м’ячах. «Я бачив команду, якій не вистачало сил», - сказав Шевченко після поєдинку.    

Дійсно, збірна грала в дуже енергозатратний футбол, але що завадило їй відновитись до вирішального поєдинку турніру і взагалі краще підготуватись до турніру в плані «фізики»? Пригадується, Шевченку вже робили закиди стосовно раннього початку тренувального збору і об’єму навантажень. Однак, загострювати тему ніхто не став.

У команди Шевченка є ще два дні очікувань на диво. Втім, думати потрібно не про фокуси з потраплянням в плей-офф, а про те, що буде з цією командою і її тренерським штабом в найближчому майбутньому. Збірна України й досі залишається лише групою класних футболістів. Командні навички працюють наразі лише за межами футбольного поля.

Святослав Василик, Київ

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-