Павелко: Компроміс із рішенням УЄФА - це наша перемога

Павелко: Компроміс із рішенням УЄФА - це наша перемога

Укрінформ
Президент УАФ Андрій Павелко у програмі «Великий футбол» на телеканалі «Футбол 1» прокоментував ситуацію із формою збірної України на Євро-2020.

Керманич українського футболу зазначив, що досягнутий компроміс з рішенням УЄФА - це «перемога» нашого футболу, повідомляє Footballua.tv.

Андрій Павелко: «Ми бачимо наскільки це важливе питання для убоівальників. Вони розуміють, що коли не буде врегульовано саме цей момент, може статися все, аж до зняття команди з Євро-2020. Ми мали знайти компроміс із рішенням УЄФА. Ми наполягали на тому, що за півроку до цього з'ясували всі наші гасла, всі наші написи. Вони були узгоджені за всіма правилами УЄФА. Неможливо сказати, що ми зробили помилку. Я упевнений, що це наша перемога, перша перемога. Підсумок переговорів із УЄФА, і вони це підтвердили, що це тепер назавжди приймається як позиція України. Це вже наша емблема, яка працюватиме на століття. Я упевнений, що заради цього варто було починати, для того, щоб через багато-багато років ми завжди пишалися тим, що наші збірні, наші футболісти грають і відчувають енергетику уболівальників нашої країни. "Слава Україні!" - "Героям слава!"

Спортивний журналіст Костянтин Андріюк в ефірі телеканалу "Дом" нагадав, що вітання "Слава Україні!" і відповідь на нього "Героям Слава!" затверджені в Україні на державному рівні.

"4 жовтня 2018 року Верховна Рада затвердила саме словосполучення "Слава Україні!" і відповідь "Героям Слава!" — саме цю комбінацію — як офіційне гасло в Збройних силах України та Національній поліції. Українська футбольна асоціація в грудні 2020 року подала на затвердження форму, яку стверджував УЄФА. УЄФА її затвердив. Але, на жаль, для нас, після того як представили цю ігрову форму і гасла, увімкнулися російські кремлівські пропагандисти", — зазначив Андріюк.

Читайте також: На ситуацію з формою збірної України «тисне» контракт між УЄФА та Газпромом - Bild

На думку спортивного юриста Євгена Проніна, такий "хід назад" щодо форми викликаний маніпуляціями Кремля.

"Той аргумент, що виконком затвердив гасло як атрибут асоціації футболу України, не є таким сильним, як, припустимо, той, що УЄФА вже легалізувала цю форму. Водночас ми прекрасно розуміємо вплив Російської Федерації, вплив фонду Газпрому на УЄФА. Тому я думаю, що якраз цим впливом і викликаний цей "хід назад", — зазначив експерт.

За його словами, УАФ у цій ситуації зробила все можливе, щоб відстояти свою позицію.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня була представлена ​​нова форма збірної України з футболу, на якій зображена карта України та написи "Слава Україні" та "Героям слава!"

Депутати Держдуми РФ закликали заборонити використання цієї форми на Євро-2020.

Пізніше в УЄФА повідомили, що форма розроблялася відповідно до вимог організації і без будь-яких порушень.

10 червня ЗМІ повідомили, що в УЄФА вирішили прибрати з форми української збірної для чемпіонату Європи напис "Героям слава!"

11 червня виконком Української асоціації футболу затвердив офіційний футбольний статус гасел федерації «Слава Україні!» і «Героям слава!» Того ж дня президент УАФ Андрій Павелко повідомив, що в УЄФА погодились взяти до відома це рішення виконкому УАФ і попросили час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020.

Читайте також: На ситуацію з формою збірної України «тисне» контракт між УЄФА та Газпромом - Bild

За словами Павелка, під час переговорів з УЄФА домовилися, що на період проведення матчів турніру до раніше затвердженого дизайну форми буде додано ще один елемент - велика емблема національних збірних з картою України, Тризубом і ще одним написом «Слава Україні!»

Слоган «Героям слава!» замість коміра буде розміщений за картою України в центрі зразка єдиної країни.

Фото: facebook.com/andriy.pavelko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-