Sports Talk Club: з наступного сезону кожен клуб УПЛ матиме жіночу команду

Sports Talk Club: з наступного сезону кожен клуб УПЛ матиме жіночу команду

Фото
Укрінформ
За підтримки Parimatch обговорили перспективи розвитку жіночого спорту в Україні.

Сьогодні, 22 квітня відбулася восьма зустріч Sports Talk Club в рамках освітньої платформи Parimatch Education в приміщенні PM Hall. Спікери обговорили рівень розвитку жіночого спорту в Україні і його перспективи, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Спікери Sports Talk Club обговорять популярність жіночого спорту

Телеведуча Олександра Лобода оцінила ситуацію з розвитком жіночого футболу в Україні й розповіла про зміну тенденцій в спортивній журналістиці.

«Вже з наступного сезону кожен клуб УПЛ повинен мати жіночу команду. Жіночий спорт стає все популярнішим, а це значить, що будуть укладатися нові спонсорські контракти і цей напрям розвиватиметься активніше. Можу сказати, що в жіночому спорті вистачає видовища і динаміки. А ось запалу і емоцій там навіть більше.

До речі, жінки на спортивному телебаченні більш популярні. Хоча, коли я тільки починала кар'єру, було непросто. Дівчатам не давали працювати перед матчем, не брали в літаки на виїзди, тепер ця тенденція змінюється», - сказала Олександра Лобода.

Експерти Sports Talk Club власними кейсами довели, що стереотипи руйнуються. Жіноча аудиторія спортивних змагань зростає, все більше дівчат не лише дивляться трансляції матчів, а й хочуть приходити на стадіони.Генеральний менеджер жіночого англійського футбольного клубу «Лестер» Джейд Морган розповіла про дослідження стосовно відвідування змагань в Англії.

Читайте також: Рівненський «Верес» запустив процедуру продажу своїх акцій

«Ми проводили дослідження і дізналися, що матчами жіночої команди «Лестера» цікавиться багато сімей. Вони приходили до карантину на ігри з маленькими дітьми. А також є великий інтерес серед чоловічої аудиторії. Йдеться про тисячі уболівальників, які із задоволенням купують квитки. Також у нас є солідна аудиторія в YouTube. До того ж в Англії чимало жінок серед керівництва клубів», - висловилася Джейд Морган.

На важливість збільшення секцій для дівчат наголосила віце-чемпіонка світу в баскетболі 3х3, менеджер жіночого баскетбольного клубу «Будівельник» Євгенія Спітковська.

«Жіночий баскетбол не менше захоплюючий, ніж чоловічий. І він дуже перспективний. На жаль, секцій для дівчаток дуже мало. Звичайно ж, потрібні і тренери, їх потрібно залучати і їх стать при цьому не важлива. Варто відзначити, що дівчатка зараз часто тренуються з хлопчиками, бо жіночих команд не так багато, як хотілося б. І в цьому є позитивний момент. Це відмінна мотивація. Мені самій доводилося грати проти хлопців і, скажу, що це допомагає розвиватися і піднімати свій рівень», - сказала Євгенія Спітковська.

«Теми для Sports Talk Club дійсно невичерпні, але питання жіночого спорту дійсно назріло. Це актуальний напрямок, нехай навіть комусь здається, що це не так. А дівчата, тим часом, виступають на міжнародних турнірах, де піднімають прапори своїх країн. За жіночим спортом майбутнє і потрібно розуміти, що мова йде не лише про спортсменок, це ще і залучення в менеджмент», - підсумував директор зі зв'язків з громадськістю Parimatch Вадим Місюра.

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-