Чемпіонське випробування «Динамо»

Чемпіонське випробування «Динамо»

Укрінформ
17 квітня «Динамо» зіграє проти «Шахтаря» в чемпіонаті України.

В суботу, 17 квітня, відбудеться центральний матч 22 туру і всього розіграшу української Прем'єр-ліги – київське «Динамо» протистоятиме донецькому «Шахтарю». Два головних кандидати на чемпіонство зустрінуться в очному протистоянні на НСК «Олімпійський». Яку тактику на матч обере Луческу, хто поведе «гірників» до перемоги і чи стане результат матчу вирішальним у боротьбі за «золото» УПЛ у матеріалі Укрінформ.

Читайте також: Циганков зможе зіграти за «Динамо» у матчі з «Шахтарем» - джерело

Завдання киян – не програти

Враховуючи турнірне становище команд, колективу Мірчі Луческу не має потреби грати на перемогу. Перед матчем з «Шахтарем» кияни випереджають підопічних Каштру на 7 очок. До кінця чемпіонату – 4 поєдинки. Нічиї вистачить «Динамо», щоб забезпечити собі комфортну відстань напередодні останніх матчів.

Кадрові проблеми динамівців (Сидорчук, Забарний і, можливо, Циганков) перед грою змушують Луческу грати від глухого захисту. Румунський спеціаліст вибудує максимально низьку лінію захисту з надією стримувати позиційні атаки «гірників» (попри проблеми останніх з реалізацією). Кияни оборонятимуться більшість часу в матчі, тому Георгію Бущану потрібно бути готовим рятувати під час загроз біля своїх воріт.

Читайте також: Монзуль судитиме матч «Шахтар» - «Динамо»

Хто вийде замість капітана?

Одне з головних завдань Луческу полягатиме в тому, щоб замінити дискваліфікованого Сергія Сидорчука (капітан пропустить гру через перебір жовтих карток). Замість Сергія в опорній зоні зможе зіграти Шепелєв. Попри всі чесноти Дмитра він не є настільки надійним гравцем під час оборони своєї команди. Щоб стримати тиск хавбеків «Шахтаря», півзахисникам «Динамо» допомагатимуть вінгери і Артем Бесєдін.

Поява на полі лідера «Динамо» Віктора Циганкова досі залишається під питанням. Якщо він не зможе зіграти в матчі, його змінить Жерсон Родрігеш. Люксембуржець зараз перебуває у відмінній формі після матчів відбору на чемпіонат світу-2022. Ліворуч вийде Де Пена, в центрі трикутник Шепелєв-Шапаренко-Буяльський. Праворуч в захисті Караваєв, ліворуч Миколенко і два центральних захисники – Попов і Кендзьора.

Читайте також: Ісмаїлі не зіграє проти «Динамо»

Головний біль Каштру перед матчем

На відміну від киян, «гірники» будуть змушені атакувати.  Щоб розраховувати на титул, «Шахтарю» потрібно перемагати. Вістря атак «помаранчево-чорних» Жуніор Мораєс перебуває в посередній формі. Хоч він і забиває в двох останніх матчах УПЛ (плюс гол фінам в матчі за збірну України), загалом сезон у Мораеса слабенький. Щоб розв’язати цю проблему, Каштру може застосувати схему без чистого форварда. В нападі можуть зіграти Тете, Соломон і Фернандо, які мінятимуться позиціями і заплутуватимуть захист «Динамо».

Ситуація з капітаном «Шахтаря» Тайсоном (переведення в дубль) може навпаки допомогти колективу Каштру. Бразилець понад рік грав в стані «гірників» без особливого ентузіазму, а ситуація з невиходом на поле в матчі з «Ромою» стала останньою краплею для тренерів. Відсутність Тайсона в фактичному матчі за чемпіонство може окреслити нових лідерів «Шахтаря». На передові ролі мають вийти молоді Тете й Соломон. Скрипку прем’єра може перебрати на себе правий захисник Додо (враховуючи позицію футболіста було б символічно).

Читайте також: Тарас Степаненко: «Шахтар» готується до «Динамо» з подвійними зусиллями

Шанс на інтригу

Результат прийдешнього матчу стане вирішальним у боротьбі за чемпіонство. Якщо «Шахтар» переможе, нас очікуватиме максимальна інтрига в останніх турах. В разі перемоги або навіть нічиєї киян – тріумфатор розіграшу УПЛ 20/21 буде, швидше за все, відомий. Мінімум сім очок переваги Луческу точно не розгубить.

Припустимо, що «гірники» виграють і скоротять відставання від лідера до чотирьох очок. Після цього на «Динамо» очікують ігри з «Інгульцем», «Ворсклою», «Маріуполем» і «Колосом». Майже всі матчі для киян, які перебуватимуть під тягарем переслідування «Шахтаря», будуть складним. Подібної інтриги в чемпіонаті України не було з тих часів, як тренером «Динамо» був Сергій Ребров, а «Шахтаря» - Мірча Луческу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-