Тарас Степаненко розповів, чому зрідка радіє перемогам своєї команди

Тарас Степаненко розповів, чому зрідка радіє перемогам своєї команди

Укрінформ
Потрібно робити висновки з власних помилок, вважає лідер «Шахтаря» і збірної України.

Сьогодні важко уявити «Шахтар» та збірну України без Тараса Степаненка. Він ключовий гравець в клубі та в національній команді. Тарас поділився секретом того, що допомагає йому завжди виступати на високому рівні.

Читайте також: Степаненко повернувся в загальну групу «Шахтаря»

«Раніше у «Шахтаря» на внутрішній стороні футболки був напис: «Все заради перемоги». Я постійно виходжу на поле з цією думкою. Завдання клубу – виграти. Безліч тренерів говорять, що матчі виграються та програються не на полі, а на трибунах та в роздягальні. Думаю, це пов’язано з тим, як ти себе налаштуєш. Потрібно бути готовим до будь-якої команди та будь-якої гри. Лише так досягають результатів».

«Звісно, коли команда виграє кубок – я дуже задоволений. Якщо ж це просто чергова перемога на шляху до великої мети, я намагаються зберігати холодний розум. Одна добре зіграна гра – не ще не все. Потрібно відразу думати про наступний матч».

Читайте також: Говорив зі Степаненком, його стан стабільний - Шевченко

«Ось чому я радію за успіхи команди не часто, а от від програшів відходжу дуже довго. Часто згадую нашу поразку чеському клубу «Вікторія» (Плзень). Той матч став для мене великим уроком. Команда суперників мала рівень нижче середнього, а ми примудрилися їй програти в плей-офф Ліги Європи. Тоді я грав у матчі-відповіді й припустився кількох помилок, які призвели до двох голів у наші ворота. Цей випадок завжди зі мною».

«З досвідом я зрозумів, чим би не займався – помилок не уникнути. Що залишається? Робити висновки, вчитися та застосовувати набутий досвід у житті. Зараз я самостійно розбираю всі матчі команди, особливо якщо це Ліга чемпіонів. Головна мета – проаналізувати, як я можу покращити гру наступного разу. Самокритика дає значно більше, ніж критика ззовні».

Читайте також: «Шахтар» без Степаненка полетів на матч з «Ромою»

«Помилитися аби виграти» - новий спецпроєкт головного меценату українського спорту Parimatch та видання Na chasi. У межах проєкту представники українського спорту, розповідають про те, з чим свого часу не впоралися, та які життєві уроки засвоїли зі своїх невдач.

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-