В атаку на фінів або Україна напередодні гри з міцним горішком

В атаку на фінів або Україна напередодні гри з міцним горішком

Укрінформ
Ввечері збірна Україна гратиме з Фінляндією у кваліфікації на ЧС-2022.

Вже сьогодні збірна України зіграє другий матч у рамках відбору на чемпіонат світу-2020 проти Фінляндії у Києві на НСК «Олімпійський». Після нічиї в Парижі з чинними чемпіонами світу українці зустрінуться з менш іменитими, але добре організованими в захисті фінами. В яких фізичних кондиціях підійдуть до гри наші футболісти і чи зможе тренерський штаб перебудувати гру команди на атакувальний лад у матеріалі Укрінформу.

Читайте також: Довбик, Лунін, Різник, Тимчик та Шепелєв не потрапили в заявку на матч Україна – Фінляндія

Ціна за заліковий пункт із чемпіонами світу

24 березня Україна провела матч з потужною збірною Франції. Враховуючи інтенсивність гри і манеру гри нашої збірної проти команд з приставкою -топ, можна уявити, в якому стані перебувають футболісти. На жаль, ці зусилля нічого не коштуватимуть, якщо ми не візьмемо максимум очок у матчі з Фінляндією.

Матчі в Лізі націй показали наявність у нас нехай не дуже широкої, але лави запасних. У найближчому матчі українцям точно не допоможуть Циганков, Степаненко і Бесєдін. До цього списку вчора приєднався Андрій Ярмоленко – вінгер ще не відновився після травми і залишив розташування збірної.

Фізичні кондиції лідерів збірної Руслана Малиновського й Олександра Зінченка не повинні стати підставою для хвилювання. Обидва футболісти грають в топ-чемпіонатах і звикли до інтенсивного графіку й виснажливих тренувань. Стосовно захисників – за логічного сценарію у них не повинно бути багато роботи під час матчу, якщо наш коуч правильно вибудує гру.

«Ми зараз граємо у відборі на чемпіонатсвіту, і у нас немає часу для експериментів. Гратимутьті, хто краще готовий фізично і ментально», - заявив Андрій Шевченко.

Читайте також: Прогноз на матч Україна – Фінляндія

Нове – добре забуте старе, або Україна повертається до позиційних атак

При всій повазі до Фінляндії, але вона значно поступається французам у технічній майстерності. Ця команда ніколи не хапала з неба зірок, але характеризується надійною грою в обороні. Щоб досягнути позитивного результату, українцям доведеться ламати захист опонентів. Це означає, що Україна намагатиметься перемогти за рахунок позиційних атак: повернеться до гри в чотири захисники і з більшою кількістю атакуючих гравців.

Україна може застосувати схему 4-2-3-1 з двома продуктивними опорниками, трьома креативними хавбеками і, об’єктивно, Романом Яремчуком. При всій повазі до класичного опорника-руйнівника Сергія Сидорчука, він не є надійним помічником під час атакуючих дій. Його місце займе енергійний Віктор Коваленко, поряд з яким гратиме Олександр Зінченко.  В «Манчестер Сіті» українець грає на позиції лівого оборонця і володіє захисними навичками.

За створення моментів і тиск на ворота суперника відповідатиме трійка майстерних і технічних гравців – Малиновський, Шапаренко і Марлос. На підступах до штрафної фінів буде багато в’язкої гри і саме ці футболісти намагатимуться створювати гостроту за рахунок якісного дриблінгу (Марлос), дальніх ударів (Малиновський) і вишуканих пасів (Шапаренко). Швидше за все, вони мінятимуть позиції, плутаючи захисників Фінляндії.

Місце форварда заброньоване за Яремчуком: українець перебуває в гарній формі і стабільно тероризує захисників бельгійського чемпіонату. За потреби освіжити гру в нападі зможе Мораес – він стане першою опцією в нападі. Щоб додати гостроти на флангах з лави для запасних вийдуть Зубков або Коноплянка.

Читайте також: Шевченко: у нас немає місця для експериментів

Своє варто забирати

Якщо ми позиціонуємо себе, як команда з дивізіону А в Лізі націй, то повинні брати максимум очок у матчі з Фінляндією. Андрій Шевченко декларував вихід на чемпіонат світу, як єдино можливу ціль у відбіркових матчах. Щоб реалізувати задумане, варто перемагати сьогодні.

В збірної України сприятливий мікроклімат у колективі, якісні виконавці з провідних європейський чемпіонатів і грандів українського футболу і здібний тренерський штаб на чолі з Шевченком. Ми вміємо грати в атакуючий футбол, маємо достатній ресурс і повинні досягати результату. Завдаток у матчі з Францією ми зробили, забираємо своє проти Фінляндії сьогодні, о 21:45.

«Ми розуміємо, що нас очікує важкий матч. Фінляндія потрапила на Євро-2020, це сильна команда з якіснимифутболістами. З власногодосвіду знаю, що в таких іграх зазвичай багато силової боротьби. Хто виграє більше силових протистоянь, той матиме більше шансів», - cказав головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-