КУ зі стрибків у воду: пара Лискун - Байло впевнено перемогла на вишці

КУ зі стрибків у воду: пара Лискун - Байло впевнено перемогла на вишці

Укрінформ
Кубок України триватиме в Києві до 20-го березня

Сьогодні, у Києві, у спорткомплексі «Ліко» пройшов другий день Кубку України зі стрибків у воду, повідомляє спеціальний кореспондент Укрінформ.

Українська пара спортсменок Софія Лискун – Ксенія Байло прогнозовано перемогла в дисципліні синхронних стрибків з вишки з результатом 297.18 балів. Вони входять до основного складу збірної й виборюватимуть олімпійські ліцензії.

Читайте також: Лискун принесла Україні друге "золото" на ЧЄ зі стрибків у воду

«Парі Лискун - Байло буквально півроку. Це їхній перший виступ на висоті десять метрів. Софія Лискун не стрибала з вишки протягом 1.5 року через травму шиї. Судячи з оцінок, дівчата показали середній виступ. По одному разу помилилися і Лискун, і Байло. Загалом сума балів хороша. Думаю, на Кубку світу цей результат буде місцем з ліцензією. Нам залишається «чистити» програму і працювати. Найближчі плани – здобуття олімпійської ліцензії», - сказав особистий тренер дівчат Ілля Целютін.

В дисципліні стрибки з триметрового трампліна упевнену перемогу здобув Кирило Болюх з найкращим результатом в кар’єрі – 475.9 очок. Український стрибун вже відібрався на юніорський чемпіонат Європи.

«За два дні це другий норматив. Кирило вже забезпечив собі місце в національній команді, представлятиме нашу країну на чемпіонаті Європи і світу серед юніорів. Чемпіонат світу серед юніорів проходитиме в цьому басейні (в Києві) в грудні. З такою сумою балів (рекордною для нього) він претендуватиме на трофеї. Я думаю, що він підійде до змагань у відмінній фізичній формі. Ми робимо ставку на нього і думаємо, що він заробить для нашої збірної не одну медаль», - розповіла про фізичний стан сьогоднішнього переможця головний тренер збірної України Тамара Токмачова.

Читайте також: Кубок України: Олександра Левицька виграла у стрибках з вишки

Діана Карнафель перемогла в не олімпійській дисципліні – стрибки з трампліну висотою один метр. В запеклій боротьбі вона випередила Ксенію Бочек й Олександру Левицьку.

Нагадаємо, на Кубку України зі стрибків у воду змагаються 93 спортсмени з 9-ти областей України за 16 комплектів нагород.

Фото: прес-служба федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-