Гімнасти з 15 країн вже подали заявки на участь у турнірі Стели Захарової

Гімнасти з 15 країн вже подали заявки на участь у турнірі Стели Захарової

Укрінформ
Заявки на участь у XVIII міжнародному турнірі зі спортивної гімнастики Ukraine International Cup-2021, який відбудеться 22-23 травня у київському Палаці спорту, вже подали гімнасти з 15 країн.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

Зокрема, заявки на участь у турнірі, організатором якого є олімпійська чемпіонка Стела Захарова, подали національні збірні Ізраїлю, Норвегії, Литви, Латвії, Словаччини, Хорватії, Мальти, Бельгії, Узбекистану, Вірменії, Азербайджану, Франції, Румунії, Монако та Білорусі. Мають намір приїхати також гімнасти з Іспанії та Італії, але наразі їхню участь не підтверджено — у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в цих країнах.

Повідомляється також, що українська національна збірна буде представлена на турнірі основним складом.

«Реєстрація триватиме до 20 квітня, отже, є імовірність, що країн-учасниць буде більше», - зазначили організатори.

Частково турнір фінансують Міністерство молоді та спорту та Київська міськдержадміністрація. Решту коштів залучають від спонсорів та меценатів.

Змагання проходитимуть на рівні національних збірних, а також юніорів, і, за даними організаторів, аналогів такому формату у світі наразі немає.

Ukraine International Cup офіційно внесено в календарний план Міжнародної федерації гімнастики.

Загалом на турнірі будуть розіграні 24 комплекти медалей.

Читайте також: Уряд надав восьми спорткомплексам статус баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки

«Нам важливо показати світу, що Україна спроможна проводити заходи на вищому міжнародному рівні. Для спортсменів виступи на змаганнях вкрай необхідні. Вони дозволяють набувати психологічної стійкості, навичок виступів перед глядачами — це безцінний досвід. Наш турнір для гімнастів — важлива генеральна репетиція перед Олімпіадою в Токіо, що відбудеться влітку. І ми докладаємо максимум зусиль, щоб в ці складні часи гідно провести свято спорту — Ukraine International Cup», — зазначила Стела Захарова.

Читайте також: Жіноча збірна України – чемпіон Європи зі спортивної гімнастики

Як повідомлялося, Ukraine International Cup — професійні змагання зі спортивної гімнастики міжнародного рівня. Щорічно учасниками стають більш ніж 30 країн світу. Перший турнір відбувся у 2002 році під назвою «Кубок Стели Захарової». У 2007 році проводився під егідою ООН. У 2019 році Ukraine International Cup» зібрав представників 19 країн, серед яких були чемпіони світу, Європи та Олімпійських ігор. За 18 років існування змагання відвідали 240 іноземних делегацій.

Фоту з сайту Стелли Захарової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-