Прогноз Олександра Шовковського на матчі Ліги чемпіонів

Прогноз Олександра Шовковського на матчі Ліги чемпіонів

Аналітика
Укрінформ
Виліт «Барселони» і «Севільї», далі повинні пройти «Ювентус», «Боруссія» (Дортмунд), «ПСЖ» і кризовий «Ліверпуль».   

Цього тижня стануть відомі перші учасники чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Хто саме може зіграти у цій стадії турніру аналізує експерт Parimatch Олександр Шовковський.

Читайте також: Серія А: «Ювентус» обіграв «Лаціо»

Прогноз на матч «Ювентус» – «Порту»: перемога господарів. Коефіцієнт – 1.5

«Ювентус», офіційним беттінг-партнером якого є бренд Parimatch, після поразки у Португалії зіграв чотири матчі і не програв жодного. Три матчі вдома «Юве» виграв: 3:0 з «Кротоне», 3:0 зі «Спецією», 3:1 з «Лаціо». На полі «Верони» втратив очки – 1:1.

Найбільш цікавим та показовим був матч з «Лаціо». «Юве» приймав команду, яка так само грає у плей-оф Ліги чемпіонів та знову змагається за місце у четвірці. Туринці пропустили першими, але відреагували чудово. Справа навіть не в трьох голах, які забив «Ювентус» – справив враження настрій команди, її впевненість у собі та чіткість дій в атаці. Саме цього не вистачало проти «Порту».

«Порту» за три тижні, які пройшли з першого матчу, виходив на поле чотири рази. Переміг «Марітіму» (2:1) та «Жил Вісенте» (2:0), а ось з серйозними суперниками було складніше. Вдома команда поділила очки з лідером чемпіонату – «Спортінгом» (0:0). Між командами десять очок у турнірній таблиці, «Порту» йде другим.

У Кубку після виїзної нічиєї 1:1 «Порту» поступився «Бразі» – 2:3. Отже є ризик закінчити сезон без трофеїв. Втім, поразка від «Браги» – єдина з середини січня, за 12 матчів. А в останніх 30 матчах «Порту» програв лише двічі.

«Ювентус» – «Порту». Прогноз

«Ювентус» мав дуже солідний вигляд проти «Лаціо», і це дозволяє Пірло з оптимізмом готуватися до матчу з «Порту». З семи останніх матчів Ліги чемпіонів вдома «Юве» виграв шість, отже може розраховувати на перемогу.

Читайте також: «Баварія» перемогла «Боруссію» і повернула лідерство в Бундеслізі

Прогноз на матч «Боруссія» Дортмунд - «Севілья»: команди заб’ють менше 3.5 голів. Коефіцієнт 1.5

«Боруссія» тричі виходила в чвертьфінал ЛЧ за останні 10 років. Команда дуже впевнено грає в ЛЧ на своєму полі. «Боруссія» не програла в 10 з 11 останніх домашніх матчів у цьому турнірі (7 перемог, 3 нічиї). Зокрема, команда з Дортмунда не програла на своєму полі двом іспанським клубам – «Барселоні» (0:0) і «Атлетіко» (4:0).

Перед поєдинком з «Севільєю» команда програла в чемпіонаті «Баварії» 2:4, хоч і вела в рахунку 2:0. «Боруссія» перервала серію з 5 матчів без поразок в усіх турнірах і  залишається в Бундеслізі на 6-му місці, відставання від зони ЛЧ – 4 очки.

«Севілья» не програла в 6 попередніх виїзних поєдинках в ЛЧ (3 перемоги, 3 нічиї). Одна з цих зустрічей була з представником Бундесліги – «Баварією» (0:0). Цього сезону в ЛЧ в активі команди вже 4 перемоги (2 з них виїзні). У 19 останніх виїзних матчах в ЛЧ іспанський клуб лише один раз перемагав з різницею у два м’ячі. «Севілья» лише раз виходила в чвертьфінал ЛЧ (в сезоні-2017/18), що поки є найкращим досягненням команди в цьому турнірі.

В останньому турі Ла Ліги «Севілья» несподівано програла на виїзді «Ельче» 1:2. Це друга поспіль поразка команди в чемпіонаті, втім, це не завадило їй залишитись на 4-му місці в турнірній таблиці.

«Боруссія» - «Севілья». Прогноз

Господарі гратимуть на утримання і гарантовано реалізують одну з численних контратак. «Севілья» домінуватиме більшу частину матчу, створить кілька гольових нагод, але вкотре підтвердить статус невезучої команди.

Читайте також: «Барселона» обіграла «Осасуну» і вийшла на друге місце Ла Ліги

Прогноз на матч «Парі Сен-Жермен» - «Барселона»: гості не програють. Коефіцієнт 1.7

В двох останніх сезонах, коли парижани вигравали першу зустріч на стадії 1/8 фіналу ЛЧ (розіграші 2016/17 і 2018/19), вони потім поступалися в матчі-відповіді і вибували з турніру.

Французи завдяки успіху в останньому матчі з каталонцями продовжили свою переможну серію в ЛЧ до 4 поєдинків, в яких виграли із загальним рахунком 13:3. На своєму полі ПСЖ переміг в 6 з 7 попередніх зустрічей в ЛЧ, причому в 5-х з них парижани не пропускали голів. Перед грою з «Барселоною» команда пробилась в 1/8 фіналу Кубка Франції, обігравши «Брест» 3:0.

Каталонці програли з великим рахунком дві останні зустрічі в ЛЧ із загальною різницею 1:7. Двох поразок поспіль в ЛЧ у «Барселони» не було з сезону-2012/13, коли команда програла обидва півфінальні поєдинки проти «Баварії» (0:4, 0:3).

До нинішнього розіграшу «Барселона» протягом 13 сезонів долала бар'єр 1/8 фіналу ЛЧ. В трьох випадках «Барса» це робила, програвши в першій зустрічі 2-матчевого протистояння (в розіграшах 2010/11, 2012/13 і 2016/17). Перед серією з 2 поразок каталонці не програвали в 13 з 14 попередніх зустрічей в ЛЧ (10 перемог, 3 нічиї). На виїзді у каталонців зараз 7-матчева безпрограшна серія в ЛЧ (5 перемог, 2 нічиї).

В останньому турі чемпіонату Іспанії «Барселона» перемогла на виїзді «Осасуну» 2:0. Команда Рональда Кумана посідає 2-е місце в Ла Лізі, відстаючи від «Атлетіко» на 3 очки, але зігравши на матч більше.

ПСЖ - «Барселона». Прогноз

Куман виграє в Парижі, але далі піде ПСЖ. Команди позмагаються у кого атакуючий футбол крутіший, тому очікуємо на розкішні голи від Мессі та Мбаппе.

Читайте також: АПЛ: «Челсі» обігрує «Ліверпуль» і підіймається в топ-4

Прогноз на матч «Ліверпуль» — «РБ Лейпциг»: гості заб’ють першими. Коефіцієнт – 2

«Ліверпуль» вдома програв майже все і всім, що можна було у чемпіонаті. Після неймовірної безпрограшної серії, коли здолати команду Клоппа на «Анфілді» виглядало нездійсненною місією, «Червоні» почали просто програвати і дуже часто навіть не забивати. Тому розраховувати на потрапляння до Ліги чемпіонів у наступному році можливо лише завдяки перемозі у єврокубку.

І поки що теоретичні шанси «Ліверпуля» виглядають не такими вже й приреченими: підопічні Клоппа здобули перевагу в два м’ячі, якою спробують скористатися у матчі-відповіді. І, якщо мотивація дозволить, чвертьфінальна стадія «Червоних» може бути не такою вже і несподіванкою.

До поразки «Ліверпулю» «РБ Лейпциг» востаннє втрачав очки із «Майнцом» у чемпіонаті 23 січня, після чого всі поєдинки виграв. І на це варто звернути увагу, оскільки «Бики» у цьому сезоні дуже хотіли б стати чемпіонами Німеччини. Наскільки великі шанси сказати важко - зрештою, боротися із «Баварією» за перемогу у німецькій Бундеслізі ніколи не буває легко. Тим не менш, «РБ Лейпциг» поки що намагається.

Гра проти «Ліверпуля» у цьому сенсі навіть зайва, оскільки витрачати енергію футболістів на ще один турнір не хотілося. Але з іншого боку, коли суперник у кризі, цим варто скористатися. Навіть попри 0:2 у першому матчі.

«Ліверпуль» — «РБ Лейпциг». Прогноз 

Важко зважати на результат першого матчу і на останні поєдинки «Ліверпуля». Оскільки матч у Будапешті, то цілком ймовірна інтрига. «РБ Лейпциг» під силу не програти, це точно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-