Бразильського тенісиста довічно відсторонили від спорту за шахрайство

Бразильського тенісиста довічно відсторонили від спорту за шахрайство

Укрінформ
Одного з кращих тенісистів Бразилії Жуана Соузу довічно відсторонено від професійних змагань через організацію договірних матчів.

Про це заявили у Підрозділі з цілісності тенісу.

“Бразильський тенісист Жуан Олаво Соарес де Соуза отримав довічне відсторонення та штраф у $200 тисяч після того, як був засуджений за неодноразові договірні матчі та пов’язані з цим корупційні діяння”, - йдеться у поширеній заяві.

Читайте також: Світоліна програла Мугурусі на шляху до четвертого кола Australian Open

Зазначається, що Соуза був тимчасово відсторонений від професійних ігор ще з березня 2019 року, коли проти нього було вперше офіційно висунуто підозри.

“Рішення накласти довічну заборону означає, що з 24 січня 2020 року гравець не має права брати участь у будь-яких санкціонованих заходах, організованих чи визнаних керівними спортивними органами”, - пояснюється у документі. 

Соуза за свою кар’єру виграв понад $1,3 мільйона призових та досяг 69 сходинки у світових рейтингах у 2015 році.

Читайте також: Діюча чемпіонка Australian Open програла 15-річній американці

Нагадаємо: підрозділ із цілісності тенісу — це організація, відповідально за розслідування фактів домовлених матчів у тенісі. Її було створено у 2008 році та наділено повноваженнями накладати штрафи й санкції, а також забороняти гравцям та іншим учасникам брати участь у змаганнях. 

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-