Згадати 2008 рік: «Шахтарю» потрібна перемога у Загребі

Згадати 2008 рік: «Шахтарю» потрібна перемога у Загребі

Інфографіка
Укрінформ
Чемпіон України сьогодні має зробити вирішальний крок до плей-офф ЛЧ.

Сьогодні у Загребі відбудеться матч, який може стати вирішальним для «Шахтаря» у цьому розіграші Ліги чемпіонів. «Гірники» гратимуть на виїзді з місцевим «Динамо» і у разі перемоги суттєво покращать свої шанси на вихід у плей-офф. Тоді як поразка, навпаки, може відправити команду максимум у Лігу Європи.

На жаль, напередодні вильоту до Хорватії стало відомо, що окрім Євгена Коноплянки не зіграє ще й нападник Соломон. Цього сезону у «Шахтаря» часто виникали проблеми у захисті, особливо коли суперник вмикав пресинг. І це може стати проблемою у Загребі.

Читайте також: Завтрашній матч покаже, хто пройде далі – Каштру

Звісно, у «гірників» гарні спогади від минулої подорожі у Хорватію 2008 року. Тоді українська команда повернулася додому з перемогою 3:1. Але відтоді її склад суттєво змінився. Про це напередодні заявив і екс-гравець «Динамо» бразилець Етто. Він порівняв «Шахтар» зразка 2008 року та нинішню команду і відмітив, що тоді «гірники» були у тисячу разів сильніші.

Зараз, якщо брати оцінки аналітиків Parimatch, шанси на успіх приблизно рівні. У «Динамо» 38% на перемогу, а у «Шахтаря» - 33% (у 29% оцінюється нічия). Ціна поразки для обох команд дуже велика, адже тільки за вихід у 1/8 фіналу УЄФА платить майже 10 мільйонів євро. Всі це розуміють і тому битва за три очки буде дуже гарячою.

В інших матчах середи також є на що подивитися, адже відразу п’ять клубів можуть собі забезпечити місце у плей-офф Ліги чемпіонів, це «Атлетико», «Баварія», «Манчестер Сіті», «ПСЖ» та «Ювентус». Майже всім їм сьогодні потрібні перемоги, але деяким при цьому необхідні ще невдачі конкурентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-