Українська борчиня здобула історичну медаль I Всесвітніх пляжних ігор

Українська борчиня здобула історичну медаль I Всесвітніх пляжних ігор

Укрінформ
Україна виборола історичну, першу нагороду на перших Всесвітніх пляжних іграх, що проводяться в Досі (Катар) під егідою Асоціації Національних олімпійських комітетів (АНОК).

Володаркою срібної нагороди стала Аліна Бережна у змаганнях з пляжної боротьби у ваговій категорії до 70 кг. Про це повідомляє пресслужба НОК України.

У груповому турнірі I Всесвітніх пляжних ігор Аліна Бережна перемогла своїх суперниць з Колумбії, Болгарії, Сполучених Штатів Америки і Франції, а в півфінальній сутичці була сильнішою за румунку.

У фіналі їй протистояла колумбійка Татьяна Рентерія, яку українка перемогла раніше на груповій стадії, але у вирішальному поєдинку поступилася їй 2-3 і стала володаркою срібної медалі.

"Це безперечно успіх для мене. Враховуючи те, що раніше у мене не було досвіду виступів у пляжній боротьбі, а часу на підготовку практично не було. У нас тільки закінчився чемпіонат світу і мені запропонували спробувати свої сили у новому виді. Це цікаво, тож я вирішила, чому б і ні, і у мене непогано вийшло. Моє “срібло” стало першою для України нагородою в історії Всесвітніх пляжних ігор. Цим можна пишатися”, - прокоментувала своє досягнення новоспечена віцечемпіонка І Всесвітніх пляжних ігор.

Читайте також: Збірні України з баскетболу 3х3 одержали перші перемоги на Всесвітніх пляжних іграх

Нагадаємо, що з 12 по 16 жовтня в Досі (Катар) тривають перші в історії Всесвітні пляжні ігри, які зібрали понад 1360 спортсменів зі всієї планети.

На престижному старті Україна представлена 33-ма спортсменами, які виступають у 7 видах спорту та 8 дисциплінах: плаванні на відкритій воді, баскетболі 3х3, пляжному футболі, спортивному скелелазінні, акватлоні, воднолижному спорті (стрибки на водних лижах та вейкбординг) та пляжній боротьбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-