За крок від титульного бою

За крок від титульного бою

Інфографіка
Укрінформ
Яким буде дебютний бій Усика в супертяжах?

Цього вікенду в Чикаго відбудеться довгоочікуваний дебют Олександра Усика в суперважкій вазі. На цю подію вболівальники чекали ще задовго до того, як українець виграв все що тільки міг у важкій ваговій категорії і став абсолютним чемпіоном світу.

Ось тільки провести перший бій виявилося завданням дуже непростий. Спершу перед зустріччю з Карлосом Такамом, яка мала відбудуться ще 25 травня, Усик отримав травму. Потім Тайрон Спонг, голландець суринамського походження з гучним прізвиськом Король рингу, був дискваліфікований за вживання допінгу. Чи варто говорити, що пошук суперника менш ніж за тиждень до бою - завдання не з легких. Тим більше, що Спонг був досить цікавим боксером. Жодного разу не програвав у професіональній кар'єрі і з багатим досвідом в тайському боксі (був чемпіоном світу) і кікбоксингу.

Тому не дивно, що в команді Усика відмовилися від проведення бою з 42-річним росіянином Олександром Устиновим. Вже дуже слабкою кандидатурою він виглядав, особливо якщо врахувати три його поразки в чотирьох попередніх поєдинках.

Читайте також: Проклятий дебют Усика

У підсумку вибір зупинився на Чаззі Візерспуні на прізвисько Джентльмен. Щоправда, і цей варіант складно назвати ідеальним, бо 38-річний американець за останні три роки провів всього три бої. На зорі своєї кар'єри він вважався дійсно дуже перспективним, але той час давно минув.

До речі, і з Візерспуном все виявилося не так просто. Ще до того, як він був офіційно оголошений суперником Усика, з'явилася інформація про заборону Чаззу битися в США до 20 листопада. Причина - відмова від одного з попередніх своїх обов'язкових поєдинків. Вердикт винесла Атлетична комісія Пенсільванії і в підсумку з'ясувалося, що заборона стосувалася тільки цього штату.

Що ж стосується шансів на перемогу, то у Олександра Усика після зміни суперника вони тільки зросли. Якщо в бою зі Спонгом Олександр мав 88% на успіх, то тепер аналітики Parimatch дають українцеві вже 91%.

Усику дійсно дуже потрібен був цей бій, оскільки попереду у нього багато роботи в новій для нього ваговій категорії. Зараз Олександр стоїть за крок від статусу обов'язкового претендента на чемпіонський титул за версією WBO. Битися за нього доведеться з переможцем поєдинку Енді Руїс - Ентоні Джошуа, який запланований на 7 грудня.

Читайте також: Усик і Візерспун провели дуель поглядів

Додамо, що незважаючи на те, що в перемозі Усика мало хто сумнівається, далеко не всі чекають, що це буде нокаут у першому раунді. Навряд чи Олександр в першому ж бою в супертяжах кинеться вперед. В українця відмінна підготовка, як фізична, так і тактична. Він готовий боксувати всі 12 раундів і тому багато чого залежатиме від того, до чого виявиться готовим сам Чазз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-