Зеленський пропонує називати вулиці на честь українських героїв спорту

Зеленський пропонує називати вулиці на честь українських героїв спорту

Укрінформ
Глава держави Володимир Зеленський пропонує називати вулиці на честь відомих українських спортсменів, які прославляють країну.

Називати вулиці на честь “героїв сучасності” Володимир Зеленський запропонував під час вчорашнього 14-годинного пресмарафону для українських і зарубіжних журналістів, повідомляє Sport Arena.

“Герой - кожна людина, яка робила Україну незалежною і відомою”, - підкреслив глава держави, відповідаючи на запитання про піднесення статусу героїв України - борців за незалежність.

Як приклади Зеленський навів відомих українських спортсменів, які прославляють країну: тренера збірної України з футболу Андрія Шевченка, легенд боксу - братів Кличків, відомого стрибуна з жердиною, президента НОК України Сергія Бубку, після чого запропонував називати вулиці в містах саме на честь “героїв сучасності”.

Читайте також: Зеленський пропонував Сушкевичу відкрити під Києвом олімпійську базу

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківську перейменували вулицю на честь бронзового призера чемпіонату Європи 1994 року в штовханні ядра, учасника трьох Олімпійських ігор (1996, 2000, 2004) і екс-капітана збірної України з легкої атлетики Романа Вірастюка.

В смт Краснопілля Сумської області вулиці були названі іменами олімпійських чемпіонок в естафеті 2014 по біатлону Віти та Валентини Семеренко, а також дворазового олімпійського чемпіона з важкої атлетики в суперважкій вазі Леоніда Жаботинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-