Ярослава Магучіх та Жан Беленюк отримали нагороди НОК

Ярослава Магучіх та Жан Беленюк отримали нагороди НОК

Фото
Укрінформ
У столичному Олімпійському домі у вівторок, 8 жовтня, вшанували кращих українських спортсменів травня та вересня.

Нагороди від НОК отримали разом з тренерами переможниця першого етапу легкої атлетичних змагань "Діамантова ліга" у секторі стрибків у висоту Ярослава Магучіх та чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк, повідомляє Укрінформ.

Нагородження найкращих спортсменів та тренерів місяця / Фото: Данііл Шамкін. Укрінформ

17-річна Магучіх у травні виграла етап Досі (Катар), а 28-річний Беленюк на вересневому чемпіонаті світу повернув собі звання кращого борця світу у ваговій категорії до 87 кг і здобув заповітну перепустку в Токіо-2020. 

Президент НОК України Сергій Бубка привітав із визнанням спортсменів та їхніх наставників - відповідно Тетяну Степанову та Володимира Шацьких.

"Хочу висловити слова вдячності Федерації легкої атлетики та Асоціації спортивної боротьби України, особисто президентам - Ігорю Гоцулу та Олегу Кравченку, які роблять велику справу та вкладають душу й серце у розвиток своїх видів спорту", - зазначив, зокрема, очільник Національного олімпійського комітету.

Читайте також: 33 спортсмени виступлять за Україну на І Всесвітніх пляжних іграх

Додамо також, що за поданням НОК України Ярослава Магучіх номінована на премію Європейських олімпійських комітетів (ЄОК) "Кращий літній європейський юний спортсмен-2019". Вона потрапила до п'ятірки фіналістів. 26 жовтня під час проведення генеральної асамблеї ЄОК пройде фінальне голосування НОКів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-