Мессі можуть заборонити в’їзд до Британії у разі Brexit

Мессі можуть заборонити в’їзд до Британії у разі Brexit

Укрінформ
Аргентинський нападник каталонського футбольного клубу “Барселона” Ліонель Мессі може зіткнутися із забороною в'їзду на територію Великої Британії.

Ситуація із забороною в’їзду футболістам зі свого боку може призвести до проблем із проведенням матчів Ліги чемпіонів УЄФА. Про це повідомив міграційний адвокат Ендрю Осборн.

"Якщо ви є громадянином ЄС із кримінальним минулим, то можете поїхати до Великої Британії, якщо це не погрожує її національній безпеці. Якщо ви не є громадянином ЄС і вам винесено обвинувальний вирок, то навіть якщо він припинений, вам заборонений в'їзд до Великої Британії.

Є ряд відомих футболістів, засуджених за ухилення від сплати податків. Але до цього часу їм не довелося турбуватися, адже у них є паспорти ЄС. Однак після Brexit вони, можливо, не зможуть в'їхати на територію країни, оскільки до них будуть ставитися як до громадян країн, що не входять до ЄС.

Клубам потрібно вжити заходів, оскільки ця ситуація може призвести до проблем із проведенням матчів Ліги чемпіонів", - цитує Осборна Livetv.sx.

Читайте також: Мессі очолив топ-10 футболістів Європи за розміром зарплати - L'Equipe

Нагадаємо, раніше Ліонель Мессі отримав умовний термін за ухилення від сплати податків. На даний момент він є громадянином Іспанії й має право відвідувати Британію з тієї причини, що зробив ненасильницький злочин і є громадянином ЄС, з якого британці поки не вийшли. Але якщо Brexit буде доведений до кінця, то аргентинському футболісту можуть відмовити у в'їзді до країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-