Дитячий хокей: рекорди і плани нового сезону

Дитячий хокей: рекорди і плани нового сезону

Фоторепортаж
Укрінформ
УМХЛ і Pariмatch Foundation розпочали новий сезон дитячого-юнацького хокею.

Хочете бадьорості і неймовірних емоцій – саме час завітати на ковзанку і стати свідком гострих баталій на льоду. Цими вихідними в Україні стартував черговий сезон дитячо-юнацьких змагань з хокею Української молодіжної хокейної ліги (УМХЛ). Зауважимо, що з 2019 року саме УМХЛ опікується організацією та проведенням чемпіонатів України та всеукраїнських змагань з хокею усіх вікових категорій. 

Старт сезону вдало поєднали з Днем хокею для дітей, який традиційно проводиться у першу суботу жовтня. Для дітей різних вікових груп та будь-якого рівня спортивної підготовки провели майстер-класи під керівництвом відомих дитячих тренерів, спортсменок хокейних клубів «Україночка» , «Автомобіліст» і національної жіночої збірної команди України.

Ігровий майданчик льодової арени на вулиці Шалетт поділили на шість зон, у кожній з яких фахівці в ігровій формі навчали дітей основним елементам. Гра в хокей, гандбол і футбол на льоду, збір шайб на швидкість - усе це чекало на маленьких хлопчиків і дівчаток.

По завершенню усіх активностей для дітей відбулася урочиста церемонія відкриття чемпіонату. «Нас чекає масштабний сезон! Сезон, у якому зіграють близько 1500 матчів, на лід вийдуть понад 1600 юних хокеїстів, 95 команд різних вікових категорій з 17 міст та 13 регіонів України», - розповів президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Читайте також: УХЛ на старті нового сезону

Відзначимо, що це найбільша кількість учасників за всю історію змагань. В середині 90-х та на початку 2000-х років в дитячо-юнацьких змаганнях брали участь не більше 20 команд, а кількість спортсменів учасників ніколи не перевищувала 500. Розширюється і географія проведення офіційних змагань: на хокейній мапі України з’явилася Одеса та після багаторічної перерви повернулося Запоріжжя.

Серед головних нововведень сезону – неймінг вікових груп. «Не знаючи свого минулого неможливо розраховувати на майбутнє. Цього року ми прийняли рішення вшанувати наших зіркових хокеїстів – олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу та екс-гравців НХЛ. Їх іменами ми назвали вікові групи, в яких проводяться змагання», – повідомив віце-президент Федерації хокею Георгій Зубко.

Читайте також: У Києві відбулася презентація молодіжного чемпіонату світу-2020 з хокею

Вже відомо, що змагальні групи названі на честь Дмитра Христича, Олексія Житника, Олександра Годинюка, Сергія Варламова, Руслана Федотенка, Олексія Понікаровського та Валерія Ширяєва. Легендарні спортсмени також братимуть участь у заходах, що проводитимуться УМХЛ.

Після церемонії відкриття відбувся хокейний матч чемпіонату України серед юнаків 2004 року народження між київською «Крижинкою» та броварським «Білим Барсом». Символічне вкидання шайби разом з президентом Федерації хокею зробив представник Parimatch Foundation - Вадим Місюра.

Читайте також: «Так, я можу!»

«Наша мета - розвивати спорт в цілому, створювати умови для того, щоб якомога більша кількість населення долучалась до занять спортом. Також важливим аспектом діяльності нашого фонду є підтримка дитячо-юнацького хокею. Попереду у нас багато проектів, турнірів та відкриття нових ковзанок. Також хочу поаплодувати батькам наших юних хокеїстів, на чиїх плечах сьогодні тримається інтерес до цієї гри», – зауважив Вадим Місюра.

В планах Parimatch Foundation велика партнерська програма розвитку дитячо-юнацького хокею. Зокрема, в ній передбачено проведення хокейних фестивалів, національних відборів талановитих спортсменів, майстер-класів і відкритих тренувань з зірковими хокеїстами.

Святослав Василик, Київ

Фото: Parimatch Foundation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-