Футбол: у Києві відбулася церемонія нагородження кращих студентських команд

Футбол: у Києві відбулася церемонія нагородження кращих студентських команд

Укрінформ
У Києві відбулася церемонія нагородження кращих студентських команд за результатами сезону “Ukraine students football awards-2019”.

Свято проходило 17 вересня в стінах Української асоціації футболу. Про це повідомляє пресслужба УАФ.

2019 рік став успішним в історії студентського футболу України на міжнародній арені. Чотири футбольні та футзальні колективи закладів вищої освіти здобули нагороди на чемпіонатах Європи з футболу та футзалу серед студентів в іспанському Мадриді та португальській Бразі. Збірна команда Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка здобула срібло чемпіонату Європи, а жіноча збірна команда Харківської державної академії фізичної культури виборола бронзу на чемпіонаті Європи з футболу серед студентів.

У свою чергу збірна Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна фінішувала другою на чемпіонаті Європи з футзалу серед студентів, а жіноча команда Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова на тому ж Євро виборола “бронзу”. На Всесвітній універсіаді в італійському Неаполі студентська збірна України покращила свій попередній результат, посівши 6 місце, а також 2019 року перемогла на міжнародному турнірі “Карпатський простір”.

Читайте також: Студентська збірна України з футболу програла в 1/4 фіналу Універсіади-2019

Вдалий виступ українських студентів було відзначено на державному рівні. Указом Президента України за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, досягнення високих спортивних результатів та багаторічну плідну професійну діяльність орденом “За заслуги” III ступеня було нагороджено Василя Івегеша, головного тренера збірної команди з футболу Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Почесне звання “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України” отримав головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузнік. “Знаком пошани” відзначено віце-президента Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Вадима Місюру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-