«Шахтар» проти «Ман Сіті»: надій і проблем порівну

«Шахтар» проти «Ман Сіті»: надій і проблем порівну

Аналітика
Укрінформ
В першому матчі групового етапу ЛЧ на команду Луїша Каштру чекає серйозне випробування.

«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Манчестер Сіті» (Англія). Ліга чемпіонів. 1-й тур групового етапу. 18 вересня. 22:00. Харків. Стадіон «Металіст». Головний арбітр: Артур Мануель Рібейру Соареш Діаш (Португалія). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2».  

«Шахтар» розпочинає новий похід в Лізі чемпіонів на тлі успішного старту в УПЛ, де «гірники» виграли усі 7 матчів. Відзначимо перемогу на класі над «Динамо» (2:1) та ефектні три очки в поєдинку із «Зорею» (4:3). «Шахтар» вже набрав класний хід, але реальний рівень команди Луїша Каштру продемонструє лише ЛЧ.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на футбольний матч "Шахтар" - "Манчестер Сіті"

Саме матч проти «Зорі» вказав на слабкі місця «Шахтаря». По-перше, є великі претензії до пари центральних захисників Матвієнко – Кривцов, які поки що програють занадто багато силової боротьби. По-друге, Каштру даремно дає багато ігрового часу бразильським півзахисникам Алану Патріку і Тете. В останніх матчах вони багато помилялися: губили м’яч і приймали невірні рішення. По-третє, у «Шахтаря» немає ким посилювати гру з лави запасних. Зокрема, Коноплянка і Коваленко лише набирають кондиції.

Щодо якості гри, то немає претензій хіба що до Степаненка та Ісмаїлі. Навіть у лідерів команди Тайсона, Марлоса і Мораеса наразі не все виходить через проблеми з формою і травмами. До речі, через струс мозку, отриманий в поєдинку з «Зорею», Тайсон ризикує пропустити матч проти «Ман Сіті». Сам він стверджує, що вже відновився, але остаточне рішення за лікарями в день гри.

«Проти «Ман Сіті» «Шахтар» повинен показувати свій футбол. Повинен бути високий пресинг. Вони такі ж гравці, як гравці «Шахтаря». Подивіться, останній матч між «Норвичем» і «Сіті», який команда Гвардіоли програла», - таку пораду дав «гірникам» колишній гравець «Шахтаря» і збірної В'ячеслав Шевчук. На думку інших експертів, шанс «Шахтаря» у дуже щільній і координованій грі великої групи захисту. Важливо відбирати м’яч і розганяти блискавичні контратаки, розраховуючи на швидкість Ісмаїлі, Тайсона, Мораеса і Соломона.

Читайте також: Тайсон повідомив, що готовий до поєдинку проти “Манчестер Сіті”

Наприкінці матеріалу нагадаємо, що нашим клубам зараз особливо важливо заробляти єврокубкові очки, адже в України досить хиткі позиції в рейтингу УЄФА. Ми вже на 9-му місці (30,7 балів), Туреччина наблизилась впритул (30,4) а Бельгія, яка до недавнього часу була за Україною, вирвалася вперед (33,7). Перемоги в Лізі чемпіонів дають нам набагато більше очок, ніж перемоги в Лізі Європи, тому на «Шахтар» покладаємо великі надій.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-