Ігор Жданов може увійти до керівництва WADA

Ігор Жданов може увійти до керівництва WADA

Укрінформ
Екс-міністр молоді та спорту України Ігор Жданов може отримати посаду в керівних органах Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA).

Спеціальний Європейський комітет Всесвітньої антидопінгової агенції (САНАМА) на своєму засіданні 11 вересня в Страсбурзі рекомендував кандидатуру Ігоря Жданова в члени Ради засновників WADA. Про це повідомив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

“Основною подією на цьому засіданні було питання про надання рекомендацій Комітету міністрів Ради Європи щодо затвердження кандидатур до керівних органів Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA). Рада Європи, як один з засновників WADA, має квоту в її керівних органах – Раді засновників, яка визначає стратегію організації, та Виконавчому комітеті, який визначає операційну діяльність. Україна висунула свого представника в кандидати в члени Ради засновників – Ігоря Жданова.

На момент висування Ігор Жданов був Міністром молоді та спорту України. У зв’язку з тим, що в період між висуванням та проведенням засідання він пішов у відставку, його кандидатуру було узгоджено з новим Урядом України. В Уряді підтвердили свою довіру Ігорю Жданову. Його суперником був дуже сильний кандидат з Туреччини.

Читайте також: Жданов: Я йду з посади з чистою совістю і реальними результатами роботи

Відповідні документи Комісія офіційно перенаправила до Комітету Міністрів Ради Європи для прийняття остаточного рішення. Він його прийме у жовтні, а в листопаді відбудеться велика Конференція організацій, які засновували WADA. І вона вже прийме остаточне рішення щодо формування керівних органів WADA, в тому числі обере нового президента організації”, - цитує Гоцула пресслужба ФЛАУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-