Великі плани Коноплянки і Вітао в «Шахтарі»

Великі плани Коноплянки і Вітао в «Шахтарі»

Репортаж
Укрінформ
За підтримки Parimatch «Шахтар» провів презентацію літніх новачків команди – Євгена Коноплянки і Вітао.

Футбольні трансфери – справа непроста. Інколи потрібно докласти чимало зусиль, аби клуб отримав того гравця, якого хотів. Та ще й грошей при цьому не переплатив. Презентація футбольних новачків – справа не менш відповідальна. Представити потрібно інформативно і по-домашньому.

Читайте також: Футбольний клуб "Шахтар" представив Коноплянку і Вітао

Презентація літнього поповнення «Шахтаря» - українського вінгера Євгена Коноплянки і бразильського центрального захисника Вітао вийшла саме такою як треба. ЗМІ отримали змогу дізнатись максимум інформації з перших вуст, а вболівальники та клуб створили новачкам затишну атмосферу. Представлення відбулося в Champion Hall Parimatch, який давно не бачив такого ажіотажу.

Організатори, як і личить, розпочали з символічного вручення новачкам клубних футболок. Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін із задоволенням виконав цю почесну місію. А далі вже Коноплянка і Вітао взяли до рук мікрофони почали відповідати на питання. Перше питання стосувалось ігрових номерів у «Шахтарі». Коноплянка гратиме під 15-м номером, а Вітао – під 49-м.

Читайте також: Коноплянка провів перше тренування в «Шахтарі»

«Я перейшов в останній день трансферного вікна, тому не мав багато варіантів з вибором номера. Взяв максимально низький, тому що далі там залишалися 73-й і так далі. Для мене номер не так важливий. Якби запропонували 10-й, я б сказав - давайте. Жартував щодо цього з Мораесом. Говорив, щоб він був спокійний стосовно номеру, головне, щоб ми забивали і грали», - сказав Коноплянка. А от Вітао заявив, що який йому номер дали, під таким і гратиме. Йому це не важливо.

Звісно, уся увага ЗМІ була прикута до Коноплянки. Українець розповів і про невдалі спроби залишити «Шальке» влітку, і про подробиці переговорів з «Шахтарем», і про підтримку Андрія Шевченка під час трансферу. У новій команді йому не знадобиться адаптація, адже з українськими футболістами він знайомий вже давно, а з бразильцями «Шахтаря» його оперативно познайомили Тайсон і Марлос. Щодо завдань у новій команді – то це перемога в чемпіонаті України і вихід з групи Ліги чемпіонів. Вже до першого матчу в ЛЧ проти «Манчестер Сіті» (18 вересня) Євген планує підійти в оптимальній формі.

Читайте також: Як «Шахтар» дізнавався суперників в Лізі чемпіонів

«Розумієте, якби я не мав футбольних амбіцій, то грав би вже у Китаї. Повірте, амбіцій ще вистачає. Скажімо, моя мета обіграти «Дніпро-1». Так, завжди приємно повертатися в своє місто, на свій стадіон, емоції переповнюють. Однак, матч проти «Дніпра-1» не буде для мене принциповим. Звичайно, якби це був «Дніпро», де грала б половина старої команди, тоді було б принципово. А так, це звичайний клуб, проти якого потрібно заробляти очки», - пояснив Коноплянка.    

З великими планами перейшов у «Шахтар» і Вітао, який підтвердив, що український клуб має чималий авторитет у Бразилії. «Хочу залишити свій слід в історії «Шахтаря» і виграти багато трофеїв», - заявив бразилець. Вітао впевнений, що швидко звикне до українського чемпіонату і полюбить Київ, а допоможе йому в цьому його родина, яка невдовзі переїде жити до столиці України.

Від жартівливої пропозиції з’їздити взимку до бабусі, аби набрати ваги, Вітао відмовився. Каже, що його цілком влаштовує нинішня форма. До речі, автором цього питання став один з вболівальників. Їм на презентації не лише давали «право голосу», але й нагородили м’ячами від «Шахтаря» і Parimatch за кращі питання. Завершився захід фотосесією та роздачею автографів.

Святослав Василик, Київ

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-