Було приємно виграти сьогодні, адже в Україні - велике свято – Валя Семеренко

Було приємно виграти сьогодні, адже в Україні - велике свято – Валя Семеренко

Укрінформ
Українська біатлоністка прокоментувала свою перемогу на літньому чемпіонаті світу.

Українська біатлоністка Валя Семеренко прокоментувала виграну золоту медаль в суперспринті на літньому чемпіонаті світу з біатлону в Раубічах (Білорусь). Про це вона розповіла Sport Arena.

«Стан? Трошки важкувато. Ми хоч і готувалися до чемпіонату світу, але все одно важкувато. Було приємно виграти сьогодні, адже в Україні - велике свято, День прапора. І зараз, коли гратиме Гімн, це величезна честь. Поступово набираємо обертів на зиму. Але на будь-яких змаганнях не хочеться виглядати погано.

Фінальний ривок дався дуже важко. Виходячи на останнє коло, розуміла, що нас багато. Чула тільки дихання суперниць. На другому спуску, допомогли підказки тренерів і хлопців, які вели тактично, тому що у них не така забита голова, як у нас на гонці.

Читайте також: Валя Семеренко виграла "золото" у суперспринті чемпіонату світу з літнього біатлону

Це наша спільна перемога. На лижах трошки простіше, якщо чесно. Влітку переживаєш, щоб не було падінь. По-перше, було сильніше хвилювання, оскільки не знала, як розподілити сили - це перша подібна гонка для мене. Але зазвичай, коли виходиш на старт, то всі сили віддаєш гонці. Добре, що впоралися. Траса добре підготовлена, хороший асфальт. Розслабитися в гонках? Ні, ми повинні на максимумі виступати всюди», - сказала Семеренко.

Нагадаємо, у кваліфікації Валя Семеренко посіла третє місце. У фіналі суперспринту в Раубічах вона подолала всі чотири вогневі рубежі без штрафних кіл і стала чемпіонкою світу. На фініші Семеренко випередила Люцію Харватову з Чехії на одну десяту секунду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-