У Луцьку стартував чемпіонат України з легкої атлетики

У Луцьку стартував чемпіонат України з легкої атлетики

Укрінформ
У Луцьку стартував чемпіонат України з легкої атлетики, який є вирішальним етапом відбору на чемпіонат світу в Досі (Катар).

Змагання проходять на стадіоні “Авангард”. Про це повідомляє пресслужба ФЛАУ.

З майже 40 українських атлетів, які наразі виконали нормативи на світову першість, у стартовий день змагань, 21 серпня, їх підтвердила лише волинянка Ірина Климець у метанні молота. У другій спробі вона показала результат 71 м 08 см, який жодна з суперниць не змогла перевершити. Бронзовою призеркою із результатом 60.07 м стала 18-річна переможниця Юнацьких олімпійських ігор Валерія Іваненко.

У чоловіків-молотобойців “золото” виборов 18-річний Михайло Кохан — 73.94 м.

У штовханні ядра серед чоловіків з особистим рекордом переміг одесит Роман Кокошко – 19.70м.

У бігу на 400 м серед жінок перемогу святкувала Анна Рижикова, яка на фініші вирвала “золото” у киянки Тетяни Мельник (52,5 проти 55,74). Втім, цей результат нижчий за норматив на Доху-2019.

У чоловіків у фіналі з бігу на 100 м перемогу здобув Станіслав Коваленко.

Читайте також: Стали відомі суми винагород призерам чемпіонату України-2019 з легкої атлетики

В окремих видах виступали лідери багатоборства Олексій Касьянов та Аліна Шух. Касьянов пробіг з десятиборцями стометрівку, після чого зрозумів, що пошкодження не дозволить йому пройти всю лицарську дистанцію. Тому він змагався на бар’єрних 110 м і став бронзовим призером чемпіонату – 14,20. Аліна Шух перед семиборством, яке розпочнеться сьогодні, 22 серпня, стрибала потрійним і з особистим рекордом (12.97) стала четвертою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-