Хто така Дарина Снігур?

Хто така Дарина Снігур?

Аналітика
Укрінформ
Українська тенісистка виграла юнацький Вімблдон.

17-річна киянка Дарина Снігур стала п’ятим представником тенісу України, який переміг на юнацькому турнірі найпрестижнішої серії Grand Slam. До неї подібна вершина підкорилась Андрію Медведєву (Ролан Гаррос-1991), Катерині Бондаренко (Вімблдон-2004), Еліні Світоліній (Ролан Гаррос-2010) та Марті Костюк (Australian Open-2017). Дарина опинилась у гідній компанії, адже за винятком молодої ще Костюк, усі наші переможці зробили сильну дорослу кар’єру в тенісі.

Читайте також: Українка Дарина Снігур виграла юніорський Вімблдон-2019

Батько привів у теніс, а Савченко навчила грі

Дарина Снігур стала тенісисткою завдяки батьку, який наполіг саме на цьому виді спорту. Сергій Снігур вважає, що теніс робить її доньку сильною фізично і психологічно, адже це важкий та індивідуальний вид спорту. Батько супроводжує доньку на всіх турнірах, а тренує її знаменита в минулому тенісистка Лариса Савченко – колишня 13-а ракетка світу та переможниця турнірів Grand Slam в парі.    

«Що подумала, коли побачила Снігур в перший раз? Що дуже багато треба працювати. Були у мене різні гравці, але така вперше. Даша взагалі відрізняється від інших. Чим? Тоді у неї було дуже сильне нутро, але мало тенісних нюансів, вона багато чого не розуміла. І дуже багато треба було пояснювати. У мене відразу ж в голові з'явився приклад: француженка Наталі Тозья - вона була в десятці, в фіналі Вімблдону, багато чого вигравала. І я склала для себе цю картину, що неможливого не буває», - поділилася враженнями від початку співпраці зі Снігур Лариса Савченко.

Снігур тренується в найсильнішій тенісній академії в Україні – МТА. До 18 років (до березня 2020 року) її спонсорує академія. А далі вона вже повинна самостійно заробляти аби їздити на дорослі турніри. Бюджет на рік у молодого тенісистка – 80 тисяч доларів. До речі, після перемоги на Вімблдоні, Дарина оголосила про те, що завершує юніорську кар’єру. Далі вона перелаштовується на ритм і стиль дорослого тенісу.

Читайте також: Снігур про успіх на юніорському Вімблдоні: Мені вдалося здійснити мрію

Боєць, лідер, удар справа

Дарина проводить дуже сильний сезон. Крім Вімблдону вона виграла ще два турніри ITF, а на юнацькому Australian Open українка дійшла до півфіналу. Снігур вважає, що трава і хард ідеально підходять під її агресивний і атакуючий стиль гри. Вона обожнює емоційний і відважний теніс, тому каже, що стиль Даяни Ястремської їй подобається більше, ніж обережна гра на витривалість Еліни Світоліної.  Її сильна сторона – потужний удар справа. Головний недолік – слабка подача.  

«До її сильних сторін можна віднести те, що вона диктує гру, вона любить бути лідером на корті. Іноді це було занадто і вона захлиналася. Але вона гравець, який робить все сам. Вона нікого не чекатиме, вона буде йти на випередження. Яка в роботі? Я скажу так: вона навчилася працювати. Хоча це було непросто. Останні результати Даші розірвали мій мозок. Я розуміла, що це буде, але не знала, що це буде саме зараз, коли вирішили, що ці два турніри останні. Вона виклалася повністю, у неї було бажання виграти. Я дуже сподіваюся, що у неї буде дуже хороша дорога в дорослий теніс», - розповіла Савченко.

На думку Савченко, найважче у переході з юніорського у дорослий теніс – це зійти на землю. «Буває, що у тебе були божевільні результати в 14 років, потім в 17, але це треба залишити позаду і йти далі. А деякі залишаються такими маленькими зірочками і в цьому живуть. Тут треба пояснювати, що побути зіркою - це класно, але є більш зірковіші, які тебе чекають далі». В той же час, каже Савченко, не потрібно і не форсувати події. Є багато прикладів, коли бажання чимшвидше реалізувати свій потенціал на дорослому рівні завершувалось травмами. Усьому свій час.

За матеріалами вітчизняних ЗМІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-