WBC позбавила Усика поясу і надала статус “чемпіона у відпустці”

WBC позбавила Усика поясу і надала статус “чемпіона у відпустці”

Укрінформ
Абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі український боксер Олександр Усик після рішення перейти до суперважкого дивізіону втратив вже другий пояс.

Раніше через відмову проводити обов'язковий захист титулу Олександр Усик залишився без чемпіонського поясу WBA, тепер він залишився і без поясу Світової боксерської ради (WBC). Про це повідомляє XSPORT.

Натомість WBC надала Олександру Усику статус “чемпіона у відпустці”, який дозволяє українському боксеру в будь-який момент оскаржити пояс із новим його володарем.

“Рада керівників WBC одноголосно прийняла рішення надати Усику статус “чемпіона у відпустці”, щоб він міг відновитися після недавньої травми, і підтримати його в прагненні виступати в суперважкому дивізіоні”, - йдеться в повідомленні WBC.

Вакантний пояс WBC стоятиме на кону поєдинку Кшиштоф Гловацький - Майріс Брієдіс у півфіналі World Boxing Super Series, який відбудеться 15 червня в Ризі (Латвія).

Читайте також: Усик повернеться в ринг у вересні - промоутер

Нагадаємо, Олександр Усик мав дебютувати в суперважкій вазі в бою проти Карлоса Такама 25 травня в Оксон-Гіллі (США). Через травму біцепса під час його підготовки до цього бою поєдинок був відкладений і, за словами промоутера Едді Хірна, може відбутися у вересні.

Фото: boxingscene.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-