Сьогодні

Сьогодні "Тоттенгем" і "Ліверпуль" зійдуться у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА

Укрінформ
На стадіоні "Метрополітано" у Мадриді в суботу, 1 червня, відбудеться фінал футбольної Ліги чемпіонів сезону 2018-2019 років.

У вирішальному поєдинку найпрестижнішого клубного турніру континенту зійдуться англійські клуби "Тоттенгем" і "Ліверпуль". Українські уболівальники зможуть побачити футбольний матч на телеканалі "Футбол 1". Текстова трансляція - на сайті Укрінформу. Початок зустрічі о 22.00 за київським часом.

"Тоттенгем" вп'яте зіграє у фіналі єврокубка і вперше у вирішальному матчі Ліги чемпіонів. В активі лондонців перемоги у Кубку кубків (1963) та Кубку УЄФА (1972, 1984). "Тоттенгем" може стати шостим клубом після "Ювентуса", "Аякса", "Баварії", "Челсі" і "Манчестер Юнайтед", який виграв всі три головних єврокубки.

"Ліверпуль" дійшов до фіналу Ліги чемпіонів вдруге поспіль - торік на НСК "Олімпійський" у Києві "червоні" програли мадридському "Реалу" (1:3). Загалом для "Ліверпуля" це 21-й єврокубковий фінал. Мерсісайдці перемогли в 5 з 8 фіналів Кубка чемпіонів, виграли три Кубка УЄФА (1973, 1976, 2001) і три Суперкубка УЄФА (1977, 2001, 2005).

Читайте також: «Рома» назве нового тренера наступного тижня, Фонсека – серед кандидатів

У минулому представники однієї асоціації зустрічалися у фіналі Ліги чемпіонів шість разів. "Реал" у 2000-му здолав "Валенсію", а в 2014 і 2016 роках - "Атлетико". "Мілан" у 2003-му обіграв по пенальті "Ювентус", а у 2013 році "Баварія" завдала поразки дортмундській "Боруссії". Англійським фінал вийшов в 2008-му. "Манчестер Юнайтед" у серії пенальті взяв гору над "Челсі".

Читайте також: Юрій Вернидуб більше не очолює луганську “Зорю”

Матч "Тоттенгем" - "Ліверпуль" обслуговуватимуть арбітри зі Словенії на чолі з 42-річним Даміром Скоміною, четвертий рефері - Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

У фіналах мирного результату не буває. У випадку нічиєї після закінчення основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

Фото: uefa.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-