Сьогодні

Сьогодні "Челсі" і "Арсенал" зійдуться у фіналі Ліги Європи УЄФА

Укрінформ
У середу, 29 травня, на стадіоні "Олімпійський" в Баку (Азербайджан) відбудеться фінальний матч Ліги Європи УЄФА, в якому футболісти англійських клубів "Челсі" і "Арсенал" розіграють 15-кілограмовий Кубок УЄФА.

Стартовий свисток італійського арбітра Джанлукі Роккі пролунає о 22.00 за київським часом, повідомляє Укрінформ.

 "Челсі" вдруге бере участь в Лізі Європи і вдруге зіграє у фіналі. У сезоні 2012/13 "сині" стали переможцями турніру, вигравши в амстердамському фіналі у португальської "Бенфіки".

На груповій стадії нинішнього розіграшу "Челсі" залишив позаду БАТЕ з Білорусі, грецький ПАОК і угорський "Віді". У плей-офф лондонці обіграли шведський "Мальме", київське "Динамо", чеську "Славію" і у півфіналі по пенальті німецький "Айнтрахт" з Франкфурта.

"Арсенал" у попередньому розіграші дійшов до півфіналу Ліги Європи, де поступився майбутньому переможцю турніру іспанському "Атлетико".

На старті групового етапу поточного турніру "Арсенал" обіграв вдома полтавську "Ворсклу" 4:2. Після цього "каноніри" добилися ще чотирьох перемог при одній нічиїй. В 1/16 фіналу "Арсенал" здолав БАТЕ, в 1/8 фіналу - французький "Ренн", у чвертьфіналі - італійський "Наполі", а у півфіналі з загальним рахунком 7:3 - іспанську "Валенсію".

Читайте також: Фінал Ліги Європи: Лондонське дербі в Баку

У фіналах мирного результату не буває. У разі нічиєї по закінченні основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

Це буде перший в історії матч Ліги Європи із застосуванням системи VAR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-