Україна – серед лідерів Ради Європи у боротьбі з корупцією в футболі

Україна – серед лідерів Ради Європи у боротьбі з корупцією в футболі

Укрінформ
Україна є однією із п'яти країн-членів Ради Європи, яка на законодавчому рівні забезпечила боротьбу із договірними матчами у футболі.

Про це йдеться у заяві Ради Європи про набуття чинності з 1 вересня конвенції проти маніпулювання спортивними змаганнями, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Конвенція Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями, також відома як конвенція Маколіна, набуде чинності з 1 вересня», - заявили в організації.

Як уточнюється, на даний момент лише п'ять країн-членів ради Європи - Україна, Норвегія, Португалія, Молдова та Швейцарія, підписали зазначену конвенцію.

«Конвенція є вагомим кроком у боротьбі проти корупції у спорті та отримала підтримку у головних спортивних організаціях і серед партнерів, включаючи ФІФА і УЄФА», - заявив генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд.

Він закликав усі країни-члени якнайскоріше підписати і ратифікувати документ.

Читайте також: Україна жорстко боротиметься з маніпуляціями у спортивних змаганнях

Конвенція Ради Європи від 2014 року проти маніпулювання спортивними змаганнями є єдиним юридично зобов'язуючим міжнародним договором, який просуває глобальну співпрацю у протидії корупції у спорті.

Україна ратифікувала конвенцію у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-