Тенісиста Енді Маррея посвятили в лицарі

Тенісиста Енді Маррея посвятили в лицарі

Відео
Укрінформ
У Букінгемському палаці посвятили в лицарі шотландського тенісиста, колишню першу "ракетку" світу в одиночному розряді Енді Маррея.

Про це повідомляється у Twitter-акаунті Королівської родини.

"Сер Енді Маррей отримує лицарський титул від принца Вельського на сьогоднішній церемонії в Букінгемському палаці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, церемонія посвяти в лицарі відбулася за більш ніж два роки після того, як він був удостоєний титулу.

Відео з місця події:

За словами 32-річного Маррея, він ним дуже пишається. Тенісист також сказав, що хотів би, аби поряд з ним на церемонії була його родина, однак обидві доньки замалі для цього, тому чекатимуть на нього вдома, пише ВВС.

"Я покажу їм орден, коли повернуся додому", - сказав Маррей.

Він планує завершити кар'єру після цьогорічного Вімблдону через травму.

Читайте також: Дворазовий олімпійський чемпіон з тенісу Енді Маррей оголосив про завершення кар’єри

Сер Ендрю (Енді) Маррей — шотландський тенісист із міста Данблейн, олімпійський чемпіон та медаліст, перша "ракетка" світу з 7 листопада 2016. Професіонал з 2005 року, єдиний в історії дворазовий олімпійський чемпіон в одиночному розряді (2012 та 2016), а також переможець трьох турнірів Великого шлема — Відкритого чемпіонату США у 2012-му, Вімблдону у 2013-му та 2016 роках. Офіцер ордену Британської імперії.

Його старший брат Джеймі Маррей також є професійним тенісистом та одним із найсильніших парних гравців Великої Британії. Брати Марреї — єдині, хто представляв Велику Британію на олімпійському тенісному турнірні в Пекіні.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-