На Луганщині відновлено повний цикл навчання професійних спортсменів

На Луганщині відновлено повний цикл навчання професійних спортсменів

Укрінформ
Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури та спорту в Кремінній відновив повний цикл навчання професійних спортсменів.

Про це заявив в.о голови Луганської ОДА Сергій Філь під час знайомства з роботою інтернату, передає прес-служба ЛОДА.

«У ліцеї-інтернаті діти отримують знання і необхідну тренерську підтримку для подальшого розвитку у професійному спорті. Багато учнів, які приїхали з окупованих територій, для себе чітко визначилися, що майбутнє, особливо спортивне, є лише в Україні», – зазначив Сергій Філь.

Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури та спорту був переміщений з окупованого Луганська до Кремінної, та розпочав роботу в 2016 році. На відновлення ліцею з обласного бюджету було спрямовано 48 млн грн. За ці кошти було проведено капітальний ремонт навчальних та житлових приміщень, придбано спортивний інвентар, мікроавтобус для поїздок спортсменів на змагання. У 2018 році на території ліцею-інтернату була встановлена повітряноопірна конструкція, що дозволяє учням комфортно займатися спортом у зимовий період. Її вартість склала 3,2 млн грн.

Читайте також: У Києві за рік побудували 104 футбольних майданчики

Зараз у ліцеї навчаються 140 юних спортсменів, з яких приблизно третина – діти з тимчасово окупованої території області. Здійснюється підготовка на 9 спортивних відділеннях: важка та легка атлетика, бокс, греко-римська боротьба, спортивна гімнастика, дзюдо, футбол, плавання та велоспорт.

Минулого року спортсмени ліцею завоювали 212 медалей, з яких 7 – на міжнародних аренах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-