Український призер Олімпіади-2008 Ілля Кваша оголосив про завершення кар'єри

Український призер Олімпіади-2008 Ілля Кваша оголосив про завершення кар'єри

Укрінформ
Багаторічний лідер збірної України зі стрибків у воду Ілля Кваша оголосив про завершення спортивної кар'єри.

Про це дев'ятикратний чемпіон Європи, дворазовий віце-чемпіон світу та бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 у Пекіні повідомив в інтерв'ю журналістам “СЕ”.

“У мене ж була складна операція на лівій нирці. Чим більше я починав навантажуватися, тим більше відчувалася втома. Відновлення давалося важко. Показники спочатку були на нормальному рівні, але чим більше я тренувався, тим гірше себе почував і тут вже було не до жартів.

У залі крутив подвійні, на воді, правда, спадом обмежився. Але потім питання стало ребром. Важко прийняти, що ти планував своє життя так, а воно складається зовсім інакше. Складно далося рішення про закінчення кар'єри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоров'ям - це одне, а ризикувати вже нормальним життям - зовсім інше”, - зазначив Кваша.

Читайте також: За 100 днів стартує літній Олімпійський фестиваль у Баку

Також Ілля Кваша повідомив, що збирається взяти участь у новому проекті з розвитку аматорського спорту — запустити програму зі стрибків у воду для тих, хто ніколи раніше цим не займався. Вона розрахована на два місяці, після закінчення яких відбудеться фінальний івент, тобто змагання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-