У Запоріжжі гравцям футбольного клубу пропонували $5000 за програш у матчі

У Запоріжжі гравцям футбольного клубу пропонували $5000 за програш у матчі

Укрінформ
За програш у футбольному матчі гравцям клубу пропонували 5000 доларів. Правоохоронці затримали “брокерів” під час спроби підкупити гравців та тренера.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй сторінці у Facebook.

“Оперативники Департаменту та обласного управління захисту економіки, слідчі поліції Запорізької області та працівники прокуратури Запорізької області викрили двох громадян під час спроби підкупу тренера та гравців футбольного клубу”, - повідомили правоохоронці.

В ході слідства було встановлено, що двоє мешканців столиці, під виглядом брокерів зі спортивних змагань, запропонували тренеру та гравцям одного з футбольних клубів 5 тисяч доларів США. За вказану суму хабара футболісти повинні були забезпечити програш своєї команди під час матчу, який відбувся у Запоріжжі 2 квітня. Громадяни зробили ставку на перемогу однієї з команд, тому програш суперника збагатив би останніх на значну суму.

Читайте також: Тенісист із Чилі отримав довічну дискваліфікацію через хабарі

“Брокерів” затримали 1 квітня під час передачі чергового «траншу» у 20 тисяч гривень. Ще 55 тисяч гривень правопорушники повинні були перерахувати на банківську картку одного з футболістів ФК одразу після передачі готівки. Решту – після проведення футбольного матчу.

Затримали їх у Запоріжжі біля закладу громадського харчування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-