Допінг: CAS відхилив апеляцію українських легкоатлеток Земляк і Повх

Допінг: CAS відхилив апеляцію українських легкоатлеток Земляк і Повх

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні (CAS) не змінив рішення щодо дискваліфікації українських легкоатлеток Ольги Земляк і Олесі Повх за порушення антидопінгових правил.

Про це повідомляє прес-служба CAS.

Як раніше повідомлялося, аналіз зразків крові, взятих в обох спортсменок, показав, що перед Олімпійськими іграми 2016 року в Ріо-де-Жанейро в їх крові знаходився надмірний вміст тестостерону. Бігунка на 400 метрів Ольга Земляк була дискваліфікована на 8 років за друге порушення антидопінгових правил, а спринтер Олеся Повх отримала 4 роки дискваліфікації.

Читайте також: ФЛАУ дискваліфікувала легкоатлеток Повх і Земляк за допінг

Легкоатлетки подали апеляції в CAS, прагнучи анулювати дискваліфікацію. Однак рішення CAS підтвердило порушення антидопінгових правил. Змінено лише дати початку періодів дискваліфікації, які тепер обчислюються з 5 липня 2016 року для чемпіонки Європи 2012 року з бігу на 400 метрів Земляк і з 15 червня 2016 року для бронзового призера Олімпіади-2012 в естафеті 4х100 метрів Повх. До цього термін дискваліфікації обох спортсменок починався з 3 серпня 2017 року.

За результатами розслідування Земляк позбулася двох срібних медалей командного чемпіонату Європи 2017 року, а Повх - "срібла" чемпіонату Європи - 2017 у приміщенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-