Литовські ЗМІ: у праві Жерсона Родрігеса грати за Люксембург також можна сумніватися

Литовські ЗМІ: у праві Жерсона Родрігеса грати за Люксембург також можна сумніватися

Укрінформ
Буквально два дні тому Федерація футболу Люксембургу звернулася до УЄФА із протестом з приводу того, що натуралізований бразилець Жуніор Мораес не мав права грати за Україну у відбірковому поєдинку чемпіонату Європи 2020 року проти їхньої команди.

Після виникнення нак званої "справи Мораеса" литовські ЗМІ відзначають, що таким же чином можна оскаржити і право гравця футбольної збірної Люксембургу Жерсона Родрігеса виступати за цю країну, повідомляє Zbirna.com.

Не виключено, що люксембуржец Родрігес за таким принципом не відповідає правилам натуралізації, встановленим ФІФА, відзначає литовське видання 15 min.

Відповідно до регламенту ФІФА, за національну збірну будь-якої країни може грати футболіст, який народився в ній, або якщо там народилися його батьки або бабуся з дідусем, або якщо він прожив в цій країні п'ять років.

Очевидно, Жерсон Родрігес, який народився у Португалії, не відповідає цим критеріям. Він приїхав до Люксембурга 2013 року й виступав за клубі цієї країни. У 2017-у гравець перейшов у чемпіонат Голландії, у команду "Телстар", а пізніше - в молдовський "Шериф". Із січня нинішнього року Родрігес захищає кольори японського клубу "Джубіло Івата".

Читайте також: ФФУ виступила з офіційною заявою щодо відкриття УЄФА дисциплінарного впровадження

Абсолютно зрозуміло, що Жерсон не жив у Люксембургу безперервно протягом п'яти років.

"Таким чином, якщо в матчі з Люксембургом Україні присудять технічну поразку, то і відносно поєдинку люксембуржців з литовцями треба вчинити аналогічно", - вважають 15 min.

Нагадаємо, 23-річний форвард Жерсон Родрігес став автором переможного голу у ворота Литви в матчі відбору Євро-2020 (2:1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-