За три роки збудовано понад 2 600 об’єктів спортивної інфраструктури - Жданов

За три роки збудовано понад 2 600 об’єктів спортивної інфраструктури - Жданов

Укрінформ
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов розповів, що за три роки в країні відновлено та збудовано 2 650 об’єктів спортивної інфраструктури.

Про це Ігор Жданов сказав під час засідання Кабінету міністрів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Три роки тому кількість спортивних споруд складала 94 028; у 2017 році – 95 880; у 2018 році – 96 678 споруд. За три роки збудовано та відновлено 2 650 об’єктів – це однозначно позитивна динаміка", - сказав Жданов.

Він додав, що майже всі роки незалежності України супроводжувалися занепадом спортивної інфраструктури.

"У нас з'являлися деякі сучасні великі спортивні об'єкти під окремі спортивні події, але масової реконструкції та будівництва нових не відбувалось. Ресурс більшості споруд на місцях, які закладалися ще за СРСР, остаточно вичерпався", – підкреслив міністр.

Жданов наголосив, що з 2016 року ситуація докорінним чином змінилася і завдяки зусиллям урядів під керівництвом Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана в Україні розпочалося системне відродження спортивної інфраструктури.

Читайте також: Уряд затвердив порядки розподілу субвенцій на будівництво палаців спорту

"Парламент підтримав ініціативу Міністерства про виділення 10% коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) виключно на будівництво та реконструкцію об'єктів спортивної інфраструктури на місцях. Це дитячо-юнацькі спортивні школи, тренувальні майданчики, басейни, спорткомплекси, стадіони тощо", - додав він.

Крім того, міністр зауважив, що державна політика з децентралізації стала важливим поштовхом для розбудови та відновлення спортивної інфраструктури. За три роки лише через ДФРР було виділено понад 1 млрд грн на будівництво та реконструкцію спортивних об’єктів в регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-