Російського чемпіона світу зі спортивної ходьби дискваліфікували на 3 роки

Російського чемпіона світу зі спортивної ходьби дискваліфікували на 3 роки

Укрінформ
Всеросійська федерація легкої атлетики через знаходження у крові заборонених речовин дискваліфікувала на три роки Олександра Іванова, чемпіона світу зі спортивної ходьби 2013 року.

Про це повідомляється на сайті організації.

«Відповідно до рішення Дисциплінарного антидопінгового комітету РУСАДА спортсмена Олександра Іванова (спортивна ходьба, республіка Мордовія, Челябінськ) визнано порушником Загальноросійських антидопінгових правил (п. 2.2. «Використання або спроба використання забороненої речовини або методу») і дискваліфіковано на 3 роки... Спортсмен дискваліфікований на підставі відхилень у паспорті крові», - йдеться в повідомленні.

Дискваліфікація відраховується з травня 2017 року, коли його було вперше запідозрено у вживанні заборонених речовин. Також анульовано всі результати спортсмена з 2012 по 2014 рік: він позбавлений звання чемпіона світу і срібла чемпіонату Європи.

Читайте також: Прокуратура Німеччини підозрює понад 20 спортсменів світу у кров'яному допінгу

З 2015 року Всеросійська федерація легкої атлетики була дискваліфікована через допінгові порушення. Через це росіяни змушені виступати під нейтральним прапором. Останнього разу дискваліфікацію було продовжено в грудні 2018 року.

Фото: rueconomics.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-