Спортсмени збірної Спеціальної Олімпіади України у своєму заліку мають 13 нагород

Спортсмени збірної Спеціальної Олімпіади України у своєму заліку мають 13 нагород

Фото
Укрінформ
У період з 14 по 21 березня 2019 року Національна збірна Спеціальної Олімпіади України (СОУ) брала участь у Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальної Олімпіади, які проходили в Об’єднаних Арабських Еміратах. 

Збірна команда СОУ була представлена 21 спортсменом з 7 міст України (Житомир, Київ, Кропивницький, Сміла, Горішні Плавні, Червоноград, Миколаїв), які змагалися у 6 дисциплінах: футбол, легка атлетика, спортивна гімнастика, бадмінтон, плавання та плавання у відкритій воді.

Організаторами Олімпіади передбачалося прибуття всіх учасників до ОАЕ 8 березня для участі в програмі "Гостинне місто". У рамках цієї програми українська команда відвідала місто Аджман. З 12 по 13 березня були проведені відбіркові кваліфікаційні змагання, а 14 березня у м. Абу-Дабі, збірна команда Спеціальної Олімпіади України, у ході урочистої церемонії відкриття Ігор, поряд з іншими командами взяла участь в урочистому параді всіх країн-учасниць.

15 березня першу золоту медаль у скарбничку української збірної поклав Андрій Філін, чим розпочав переможну ходу наших атлетів на Олімпіаді. 19 березня відбулася зустріч Посла України в ОАЕ Юрія Полуреза з президентом Спеціальної Олімпіади України, академіком НАН України Сергієм Комісаренком. Було обговорено питання розвитку і підтримки Спеціального олімпійського руху в Україні, а також досягнення та здобутки збірної команди Спеціальної Олімпіади України на Всесвітніх літніх іграх Спеціальної Олімпіади. Того ж дня, за сприяння активістів української громади ОАЕ та Посольства України в ОАЕ, відбувся екскурсійний тур містом Абу-Дабі для чудових представників нашої збірної команди Спеціальної Олімпіади України, який завершився душевним спілкуванням між нашими атлетами та активістами української громади, співанням українських пісень та обміном подарунками.

20 березня Посол України в Еміратах зустрівся з виконавчим директором Спеціальної Олімпіади України Андрієм Підварком. Співрозмовники обговорили діяльність всеукраїнської громадської неприбуткової організації для людей з інвалідністю «Спеціальна Олімпіада України», можливості та досягнення людей з відхиленнями у розумовому розвитку як спортсменів, і як членів суспільства, а також успішну участь нашої команди у змаганнях в ОАЕ. У зустрічі також взяли участь двоє наших гімнастів, які на двох спромоглися здобути 2 золоті, 1 срібну та 3 бронзові медалі.

Читайте також: 21 спортсмен України у березні виступить на іграх Спеціальної Олімпіади в Абу-Дабі

Станом на сьогодні спортсмени збірної Спеціальної Олімпіади України у своєму заліку мають 6 золотих, 4 срібні і 3 бронзові медалі.

Золоті медалі:
Андрій Філін (плавання) — 1 медаль;
Маріанна Ахрарова  (художня гімнастика) — 2 медалі;
Футбольна жіноча команда — 1 медаль;
Анна Сапон (плавання) — 1 медаль;
Христина Климова (бадмінтон) — 1 медаль

Срібні медалі:
Маріанна Ахрарова  (художня гімнастика) — 1 медаль;
Андрій Філін (плавання) — 1 медаль;
Віталій Хованець (плавання у відкритій воді ) – 1 медаль.
Катерина Кудрявцева – легка атлетика (біг на 400м) — 1 медаль.

Бронзові медалі:
Максим Наливайко (художня гімнастика) — 3 медалі.

Спортсмени збірної Спеціальної Олімпіади України у своєму заліку мають 13 нагород/Фото: Посольство України в ОАЕ

Конкуренція на цих Іграх була як ніколи жорсткою, тому завойовані медалі мають особливу цінність, а перемоги наших спортсменів є результатом багаторічних тренувань, тривалої та кропіткої роботи тренерів, підтримки багатьох людей, які не на словах, а на ділі прагнуть зробити Україну толерантною і успішною країною.

Вітаємо наших спортсменів з перемогами на змаганнях і бажаємо їм нових звитяг і подальшої успішної участі у змаганнях всеукраїнського та світового рівня.

21 березня відбудеться урочиста Церемонія закриття Всесвітніх Літніх Ігор Спеціальної Олімпіади, а о 8 ранку 22 березня наша команда прилетить у Київ, в аеропорт Бориспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-