Аналітики ставлять на Португалію в матчі з нашою збірною

Аналітики ставлять на Португалію в матчі з нашою збірною

Інфографіка
Укрінформ
Роналду пожертвував «Ювентусом» заради поєдинку з Україною.

Вже цієї п'ятниці збірна України стартує у відборі на Євро-2020. Зіграти підопічним Андрія Шевченка належить з діючими чемпіонами Європи - португальцями. Матч відбудеться на виїзді, що, звичайно, ще більше ускладнює завдання. У той же час, за спиною нашої команди відбір на ЧС-2018 і кілька контрольних поєдинків, так що склад можна вважати цілком зіграним. Тренерський штаб відмінно розуміє можливості своїх футболістів і як найкраще підготуватися до матчу з Португалією.

Читайте також: На матч Португалія – Україна продали вже більше 50 тисяч квитків

Суперник більш ніж серйозний, і справа навіть не в титулі. У складі португальської збірної навіть без урахування Кріштіану Роналду зібрано багато кваліфікованих виконавців з іменитих європейських клубів. Портал transfermarkt оцінює команду в 692 млн євро, в той час як українську збірну - в 114,65 млн.

Роналду, до речі, з усією серйозністю підходить до матчу з Україною. Він навіть попросив головного тренера «Ювентуса» не задіювати його в матчі Серії А проти «Дженоа». Футболістові пішли назустріч, після чого туринці вперше програли в поточному чемпіонаті (0:2). Безумовно, з Роналду шанси на перемогу зростають у будь-якої команди. Зараз аналітики Parimatch оцінюють виграш португальців в 63% (23% на нічию і 14% - на перемогу збірної України).

Головна втрата команди Андрія Шевченка - це травма Ярмоленко. Втім, за минулі з тих пір 5 місяців тренерський штаб «підлатав» бойовий склад збірної. Знову отримали виклик Едуард Соболь і Роман Безус, для яких це явно має стати додатковою мотивацією. Олександр Зінченко, граючи за «Манчестер Сіті», продовжує набирати форму. А форвард «Гента» Роман Яремчук напередодні відзначився дублем у чемпіонаті Бельгії. Очікуємо, що і з португальцями він продовжить свою гольову серію.

Читайте також: Мораес – ідеальне підсилення збірної

Цілком можливо, що дебютний матч у складі збірної нашої країни проведе Жуніор Мораес, який днями прийняв українське громадянство. Безсумнівно, це вчасне посилення атакуючого потенціалу команди Шевченко. Чекаємо дебютний гол українського бразильця?

Нагадаємо, для виходу з групи необхідно зайняти перше або друге місце. Але навіть якщо цього не станеться, у збірної України буде ще шанс пробитися на Євро-2020 через стикові матчі Ліги націй УЄФА, які відбудуться в березні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-