Затверджено новий формат клубного чемпіонату світу ФІФА

Затверджено новий формат клубного чемпіонату світу ФІФА

Укрінформ
Рада Міжнародної федерації футболу (ФІФА) прийняkf рішення змінити формат клубного чемпіонату світу з 2021 року.

Про це на прес-конференції за підсумками засідання ради ФІФА в Майамі заявив президент організації Джанні Інфантіно, повідомляє прес-служба організації.

Новий формат передбачає збільшення кількості учасників з 6 до 24 команд, вісім з яких представлятимуть Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА), шість - Американську конфедерацію футболу (CONMEBOL), по три - Конфедерацію футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (CONCACAF), Африканську конфедерацію футболу (CAF) і Азіатську конфедерацію футболу (AFC), ще одна - конфедерацію футболу Океанії (OFC). Турнір проводитиметься влітку раз на чотири роки, а не щорічно в грудні. Він повинен замінити Кубок конфедерацій, який до цього проводився в ці терміни.

"Сьогодні на раді ФІФА ми прийняли кілька важливих рішень, але одне - особливе. Клубний чемпіонат світу - важлива подія в світовому футболі, і я дуже щасливий оголосити, що рада прийняла рішення з 2021 роки проводити турнір в новому форматі, що передбачає розширення числа учасників до 24 команд", - сказав Інфантіно.

"У 2021 році ми подивимося, як це працює. Ми скористаємося вікном, призначеним для Кубка конфедерацій в середині літа, щоб протестувати формат. А далі будемо дивитися, як ця система працюватиме", - зазначив Інфантіно.

Читайте також: У футболі затвердили нові правила

Клубний чемпіонат світу з футболу - змагання між найсильнішими клубами шести конфедерацій. Турнір був заснований у 2000 році, з 2005 року проводився щороку. Останній раз змагання проходили в ОАЕ і завершилися перемогою іспанського "Реала".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-