На молодіжному ЧЄ з боротьби збірна України здобула 13 медалей

На молодіжному ЧЄ з боротьби збірна України здобула 13 медалей

Укрінформ
В Міністерстві молоді та спорту вітали успішний виступ українських борців на молодіжному ЧЄ в Сербії.

Сьогодні, 13 березня в Міністерстві молоді та спорту відбулась прес-конференція, присвячена успішному виступу національної збірної України на чемпіонаті Європи U23 зі спортивної боротьби. Про це повідомляє сайт міністерства.

З 4 по 10 березня на турнірі в Сербії вітчизняним борцям вдалося завоювати 13 нагород. Дві бронзові медалі на рахунку борців-класиків: Артура Політаєва та Владлена Козлюка. Чотири медалі здобули борці вільного стилю – Андрій Яценко став чемпіоном, Юрій Ідзінський та Василь Сова – віце-чемпіони, а Адлан Батаєв – бронзовий призер. Найбільше нагород до активу збірної принесли дівчата - Ілона Прокопевнюк та Оксана Лівач – «золото», Ангеліна Лисак, Христина Береза та Аліна Акобія завоювали «срібло», Аліна Рудницька та Єлізавета Тіскарьова – «бронзу».

У підсумку українська жіноча команда посіла друге загальнокомандне місце, борці-вільники стали третіми, а представники греко-римської боротьби - замкнули п’ятірку кращих команд Старого світу.

Від імені міністра молоді та спорту Ігоря Жданова спортсменів та їх наставників з вдалим виступом привітав заступник міністра Ярослав Войтович. Посадовець подякував переможцям та призерам за їх здобутки та відзначив, що Мінмолодьспорту продовжуватиме створювати для спортсменів гідні умови для підготовки до міжнародних змагань.

Читайте також: Дзюдоїстка Дарʼя Білодід - Посол доброї волі з питань туризму між Україною та Японією

У свою чергу, старший тренер збірної команди з жіночої боротьби Ярослав Базилюк, головний тренер збірної команди з вільної боротьби Григорій Данько та старший тренер збірної команди з греко-римської боротьби Дімітрій Тімченко подякували Міністерству за сприяння та допомогу. Окрему вдячність представники федерацій висловили міністру Ігорю Жданову, який дав напутні слова борцям напередодні старту в Сербії.

Тренери відзначили, що чемпіонат Європи серед спортсменів до 23 років став перевіркою на готовність національних команд до Олімпійських ігор. Адже саме молода плеяда борців претендує представляти країну в Токіо в 2020-му році і вже восени на чемпіонаті світу з боротьби будуть розіграні перші олімпійські ліцензії.

Націлені на боротьбу за путівки на головні старти чотириріччя й самі молоді спортсмени. Так чемпіонки Європи Ілона Прокопевнюк та Оксана Лівач, а також чемпіон з вільної боротьби Андрій Яценко поділилися своїми враженнями від досягнутих результатів. Окрім того вони запевнили присутніх, що будуть продовжувати працювати аби не лише захистити здобуті титули, а й завоювати нові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-