Євген Мурзін оцінив свою роботу на чолі збірної України з баскетболу

Євген Мурзін оцінив свою роботу на чолі збірної України з баскетболу

Укрінформ
Євген Мурзін, який сьогодні залишив посаду головного тренера чоловічої збірної України з баскетболу, оцінив свою роботу із національною командою.

Євген Мурзін у своїй заяві про відставку, зокрема, зазначив, що перед ним стояло завдання вивести команду до фінальної частини чемпіонату світу-2019, яке не було виконано. 

“Переді мною було поставлено завдання виходу до фінальної частини ЧС-2019. Уся відповідальність за результат була на мені, але завдання було не виконано”, - йдеться у заяві Мурзіна, опублікованій на офіційному сайт ФБУ.

У заяві Євген Мурзін відзначив негативні сторони, які вплинули на процесс. Серед них - кадрове питання.

"За весь відбір до збірної було залучено 24 гравців, але за три останніх ігрових вікна з основних гравців в усіх іграх взяли участь лише троє - це Кравцов, Бобров та Липовий. Склад змінювався, на ключові матчі не змогли приїхати важливі гравці, зокрема Герун, Пустовий та Гладир", - зазначив тренер.

Серед позитивних моментів Мурзін відзначив приїзд до лав збірної гравців НБА Святослава Михайлюка та Олексія Леня. 

Читайте також: Мурзін залишив пост головного тренера збірної України з баскетболу

Як повідомляв Укрінформ, 53-річний Євген Мурзін подав у відставку з посади головного тренера національної баскетбольної збірної України. 12 березня відставку задовольнила президія Федерації баскетболу України. Наступника Мурзіна представлять до 1 червня.

Євген Мурзін керував чоловічою збірною України з 2015 року. За цей час національна команда виступала на двох Євробаскетах (2015 і 2017 років), однак не змогла вийти на чемпіонат світу-2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-