ІААФ продовжила дискваліфікацію російських легкоатлетів

ІААФ продовжила дискваліфікацію російських легкоатлетів

Оновлено
Укрінформ
Міжнародна федерація легкої атлетики продовжила заборону для російських спортсменів виступати на міжнародних змаганнях.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У федерації обґрунтували рішення тим, що не отримали необхідних даних від московської антидопінгової лабораторії. Спортсменів із Росії зможуть допустити на міжнародні змагання під нейтральним прапором", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що Росія мусить виплатити компенсацію Спортивному арбітражу за розгляд заявок російських атлетів на участь у змаганнях у нейтральному статусі.

Як повідомлялося, Міжнародна федерація легкої атлетики запровадила обмеження щодо Всеросійської федерації в листопаді 2015 року на підставі розслідування, проведеного комісією Всесвітнього антидопінгового агентства. З моменту запровадження обмежень російські атлети не можуть брати участь у міжнародних змаганнях під національним прапором.

Читайте також: IAAF продовжила дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики

Російське антидопінгове агентство було анульоване в 2015 році за порушення антидопінгових правил. У вересні 2018 року Міжнародне антидопінгове агентство поновило російське відомство у правах. Умовою відновлення стало надання доступу до даних про допінг-проби російських спортсменів. До кінця червня 2019 року російська сторона має передати для перевірки всі підозрілі допінг-проби з московської лабораторії.

Фото: iaaf.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-