Лауреати спортивних місяців Старікова і Абраменко отримали нагороди НОК

Лауреати спортивних місяців Старікова і Абраменко отримали нагороди НОК

Укрінформ
В Олімпійському домі відбулося традиційне вшанування кращих спортсменів та тренерів місяців. Свої заслужені нагороди отримали лауреати січня та лютого.

Ними стали володарка Кубка світу з велотреку Олена Старікова та її особистий наставник Євген Болібрух, віце-чемпіон світу з фристайлу Олександр Абраменко та його тренер Енвер Аблаєв відповідно, повідомляє прес-служба НОК.

“Для Олени цей сезон видався дуже вдалим та врожайним. Ви тільки-но повернулися з чемпіонату світу, який проходив в Польщі - й не з порожніми руками: Олена здобула звання віце-чемпіонки світу”, - сказав під час заходу президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Він нагадав, що високого визнання НОК в січні Старікова удостоєна завдяки здобуттю Кубка світу з велотреку за підсумками сезону-2018/2019. Також Олена у дуеті з Любов'ю Басовою посіла друге місце у загальному заліку командного спринту. Це стало можливим в тому числі і завдяки двом медальним виступам Олени Старікової на етапах Кубка світу у Новій Зеландії та Гонконгу, де українка посіла 2 місце в індивідуальному та командному спринті відповідною.

“Для Олени це перше високе визнання НОК, а ось нашого досвідченого фристайліста Олександра Абраменка, як кращого спортсмена місяця, ми вшановуємо вже втретє. До речі, усі три рази він впевнено виборював це звання саме у лютому”, - продовжив Сергій Бубка.

Нагадаємо, звання кращого спортсмена лютого-2019 Олександр отримав завдяки здобуттю срібною медалі на чемпіонаті світу в США.

“Ви знаєте, наскільки важко перемогти на Олімпійських іграх. Вдвічі ж важче цей титул утримати... Ми всі пам'ятаємо неперевершене історичне досягнення Сашка в Пхьончхані й дуже приємно, що незважаючи на травми та спади, він знайшов мотивацію та здобув цю важливу як для себе, так і для країни медаль чемпіонату світу”, - сказав Сергій Бубка, побажавши спортсмену, який вирішив зробити перерву у своїх виступах, гарного відновлення та відпочинку й з новими силами та натхненням підійти до підготовки до олімпійського Пекіна-2022.

Читайте також: Переможців Всеукраїнської церемонії "Герої спортивного року-2018" назвуть 30 березня

Президент НОК привітав кращих тренерів наших героїв - Євгена Болібруха й Енвера Аблаєва.

“Це два молодих професіонала своєї справи, які зовсім нещодавно самі були спортсменами й як ніхто розуміють, що потрібно атлету для досягнення високих результатів. Бажаю вам подальших успіхів у тандемі з Оленою та Олександром й у роботі з іншими вашими вихованцями”, - сказав Сергій Бубка.

Він подякував керівництву та присутнім представникам Федерації велоспорту України та Федерації лижного спорту України, а також Управлінню фізичної культури і спорту Міністерства оборони України за виховання лауреатів спортивних місяців й за ефективне сприяння їхньої підготовки.

Зі свого боку, лауреати спортивних місяців висловили слова вдячності Національному олімпійському комітету та його президенту за визнання та постійну підтримку, увагу до видів спорту, відзначивши важливість проведення подібних заходів. Олександр Абраменко додав: “Дійсно, в мене третя нагорода кращого спортсмена місяця й втретє в лютому. Думаю, залишу за собою цей місяць й на майбутнє”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-