Футбол: два чемпіонати серед учасників бойових дій пропонують об'єднати в один

Футбол: два чемпіонати серед учасників бойових дій пропонують об'єднати в один

Оновлено
Укрінформ
Федерація футболу України розгляне можливість обєднання Відкритого чемпіонату України Героїв АТО та Кубка Героїв АТО в один всеукраїнський турнір.

Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

Федерація отримала листи від Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка й міністра у справах ветеранів України Ірини Фріз, адресовані президенту ФФУ Андрію Павелку. У зверненнях міститься пропозиція розглянути можливість об’єднання двох чемпіонатів серед учасників бойових дій в один всеукраїнський турнір. Зокрема, Вадим Свириденко зазначає, що «чемпіонати з футболу, які проводяться під егідою Федерації футболу України, а саме — Відкритий чемпіонат України Героїв АТО та Кубок Героїв АТО, доречно було б проводити щорічно як єдиний футбольний захід для всіх героїв АТО/ООС».

Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій пропонує долучитися до таких об’єднавчих зусиль із проведення з 2019 року єдиного офіційного футбольного чемпіонату серед учасників бойових дій усім силовим відомствам безпеки й оборони, громадським об’єднанням, які опікуються програмами зі спортивної реабілітації для захисників України, а також міжнародним фондам із підтримки України.

Зустріч представників усіх зацікавлених відомств та організацій щодо можливого об’єднання двох чемпіонатів серед учасників бойових дій в один турнір відбудеться 1 березня в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" (м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16. Початок — о 15.00).

Читайте також: «Українці разом»: власники соціальних карток учасника АТО отримали перші квартири

Водночас, як заявляють у Федерації футболу учасників АТО, п’ятий сезон чемпіонату футбольної ліги учасників АТО під загрозою зриву. Причина в тому, що ФФУ досі не пролонгувала договір з організатором чемпіонату – Федерацією футболу учасників АТО. 

«Чому ФФУ безпідставно відмовляється пролонгувати договір з нашою Федерацією футболу учасників АТО? Чотири роки згідно договору надавався арбітраж на матчі Ліги, наш чемпіонат України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО був в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України ФФУ і Міністерства молоді та спорту України, де організатором змагань була Федерація Футболу учасників АТО, що надавало цим змаганням офіційного статусу. І цього року, через негативні конкретні дії посадовців Федерації футболу України  наш чемпіонат під загрозою зриву», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Всеукраїнська футбольна ліга учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО - це наймасштабніша в Україні програма психологічної та спортивної реабілітації ветеранів та учасників АТО (ООС) з 2015 року. Щорічно з березня по жовтень в 42 містах України більше двох з половиною тисяч учасників бойових дій проходили реабілітацію та соціальну адаптацію з допомогою улюбленого виду спорту – футболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-