У Чернігові започаткували Всеукраїнський турнір із боротьби самбо ім. С. Стасюка

У Чернігові започаткували Всеукраїнський турнір із боротьби самбо ім. С. Стасюка

Укрінформ
Чернігівська обласна федерація самбо започаткувала й провела Всеукраїнський турнір із боротьби самбо пам’яті легендарного майстра спорту Станіслава Стасюка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови обласної федерації самбо, головний суддя змагань Юрій Бурнацев.

"Такий турнір із боротьби самбо ми провели вперше - упродовж багатьох років ніяких змагань із цього виду спорту в Чернігові не проводилось. Ситуація змінилася з приходом нового керівника федерації, і надалі ми б хотіли, щоб цей турнір був масштабнішим", - сказав він.

За словами Бурнацева, участь у змаганнях взяло майже 80 спортсменів віком 10-12 років із Чернігова, райцентрів Ніжина і Ріпок Чернігівської області та Нової Гути (Республіка Білорусь). Змагались вони в 9 вагових категоріях. Перше місце здобула команда спортивного клубу "Сівер" із Чернігова.

Поки що турнір проводився силами виключно обласної федерації самбо у невеликому залі, тому з інших регіонів України, а також дорослих спортсменів не запрошували.

"Зараз ми покладалися виключно на власні сили, але якщо місто й область нас підтримають, то наступний турнір буде більш представницьким. Ми вже ведемо відповідні переговори з міським управлінням молоді і спорту", - зазначив Бурнацев.

Спортивний захід був приурочений до дня народження відомого спортсмена із Чернігова Станіслава Стасюка. Свого часу він був срібним призером колишнього СРСР серед дорослих, багаторазовим чемпіоном України з боротьби самбо та дзюдо, призером Універсіади з греко-римської боротьби. У Чернігові його вважають борцем-легендою, яскраві поєдинки якого входять до хрестоматійних сторінок історії спортивної боротьби.

Читайте також: Порошенко на Харківщині відкрив спортивний комплекс

У змаганнях Стасюк брав участь до 43 років - у цьому віці він став бронзовим призером міжнародного турніру "Шовковий шлях" у Судаку. Помер 47-річним від серцевого нападу на борцівському килимі, коли готувався до чемпіонату світу серед ветеранів.

Фото: sknews.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-