У Краматорську проходить чемпіонат України з шахів серед юніорів до 20 років

У Краматорську проходить чемпіонат України з шахів серед юніорів до 20 років

Укрінформ
У Краматорську на Донеччині проходить (з 15 по 25 лютого) чемпіонат України з шахів серед юніорів до 20 років, змагання зібрали 55 спортсменів з 11 регіонів країни.

Про це у понеділок, 18 лютого, повідомили в Департаменті сім'ї, молоді та спорту Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«В Краматорську на базі Донецького обласного шахового клубу ім. О.В.Момота розпочався чемпіонат України з шахів серед юніорів та юніорок до 20 років. Змагання зібрали 55 спортсменів (41 хлопця та 14 дівчат) з 11 регіонів України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що юні шахісти приїхали в Краматорськ з Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Чернігівської областей та міста Київ. Потужне представництво має команда Донеччини – 22 шахісти.

Змагання проходитимуть за швейцарською системою в 9 турів окремо в трьох шахових дисциплінах: у «класичних шахах» кращих визначатимуть 15-23 лютого, у «швидких шахах» – 24 лютого, у «блискавичній грі» (бліц) – 25 лютого.

Читайте також: ФІДЕ оприлюднила списки учасників командних чемпіонатів світу з шахів

В ОДА нагадали, що Краматорськ має багаторічні шахові традиції. Руслан Пономарьов, вихованець краматорської шахової школи, став гросмейстером у 14-річному віці, а у 18 років завоював звання наймолодшого чемпіона світу за версією ФІДЕ. Сергій Карякін, граючи в Краматорську, перевищив досягнення Пономарьова, ставши гросмейстером у 12 років.

Усього за період 1999-2018 років Донецький обласний шаховий клуб імені Олександра Момота підготував вісім міжнародних гросмейстерів, чотирнадцять чемпіонів і призерів чемпіонатів Європи та світу серед юнаків та дівчат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-