«Шахтар» перед «Айнтрахтом»: оптимізму мало

«Шахтар» перед «Айнтрахтом»: оптимізму мало

Аналітика
Укрінформ
У команди Паулу Фонсеки достатньо проблем перед матчами в Лізі Європи.

Вже 14 лютого поновлюються матчі Ліги Європи. На донецький «Шахтар» очікує зустріч з німецьким клубом «Айнтрахтом». Про підготовку та стан команди Фонсеки в матеріалі Укрінформ.  

Читайте також: Визначилися арбітри матчів "Динамо" і "Шахтаря" в Лізі Європи УЄФА

Ротація команди в міжсезоння

В зимове міжсезоння «Шахтар» активно шукав підсилення на проблемних позиціях. Тому до команди приєдналися гравці: захисник Валерій Бондаренко, півзахисник Манор Соломон та нападник Данило Сікан. Натомість команда попрощалася з Ярославом Ракицьким, який вирішив продовжити кар’єру в російському «Зеніті».

Манор Соломон
Манор Соломон

Результативний початок зборів

На другий збір до Туреччини Фонсека взяв із собою 28 футболістів. На команду чекали 5 контрольних матчів. «Гірники» майже без проблем розібралися з командами «Хобро» (Данія) 2:1, «Лех» (Польща) 3:0 та «Ботев» (Болгарія) 6:1.

Варто відзначити, що в матчі проти польської команди «Лех» свій дебютний м’яч за «Шахтар» забив новачок Манор Соломон. Паулу Фонсека зазначив, що гравець дуже швидко адаптувався до стилю гри команди і чудово розуміє, що потрібно робити на полі.

Читайте також: Фонсека на презентації новачків "Шахтаря" вручив Соломону футболку з номером 19

Проблеми «Шахтаря»: оборона та пошкодження Тайсона

Проблеми у «Шахтаря» виникли під час матчу проти сербської команди «Партизан». Через хаос в центрі оборони  «гірники» пропустили  два м’ячі ще в першому таймі та не змогли продемонструвати змістовну гру в атаці протягом усього матчу. Проте, Паулу Фонсека назвав матч хорошим, адже, його підопічні мали багато гольових моментів. Також наставник «Шахтаря» побачив у грі багато позитивних моментів – тактичних та функціональних.

Результат зустрічі - то не найголовніша проблема з якою довелося зіткнутися «Шахтарю» після матчу з «Партизаном». Пошкодження лідера команди Тайсона – ось, що викликало занепокоєння найбільше. Тайсон поповнив лазарет команди, в якому також перебувають Ордець і новачок Бондаренко. Не додав настрою Фонсеці і помітний регрес у формі Матвієнка і Майкона, які восени вважалися гравцями основи.

Читайте також: "Шахтар" розійшовся миром з австрійським "Ваккером" на зборі в Туреччині

Нічия з негативним відтінком

В останньому контрольному матчі «гірникам» не вдалося зламати оборону команди «Ваккер», яка зіграла у три центральних захисника. Здавалося, після матчів у чемпіонаті України долати насичену оборону суперника це звична справа для «Шахтаря». Однак, без Тайсона це зробити виявилося вдвічі складніше.  А сама нічия 0:0 залишила більше питань ніж відповідей перед матчем в Лізі Європи проти «Айнтрахта», команди, яка використовує подібну схему гри.

Читайте також: Букмекери ставлять на «Шахтар» в першому матчі проти «Айнтрахта»

Кого очікувати на полі?

Збір в Туреччині однозначно не зняв усіх питань стосовно стартового складу «Шахтаря» на першу офіційну гру в році. Склад, який виступав проти «Партизану», Фонсека назвав найбільш близьким до того, який він планує випускати в матчі Ліги Європи проти «Айнтрахта».

Та все ж залишається декілька відкритих запитань. Насамперед, чи встигне до матчу відновитися Тайсон і хто гратиме на вістрі атаки: Мораєс чи все ж таки Кайоде? Під час контрольних матчів результативнішим був Кайоде, який забив три м’ячі, на противагу двом голам Мораєс. Втім, в матчах проти «Партизану» та «Ваккера» Фонсека награвав саме Мораєса, тому велика вірогідність, що проти «Айнтрахта» вийде саме він.

Можна припустити, що склад «гірників» виглядатиме таким чином: П’ятов - Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі - Степаненко, Алан Патрік, Марлос, Коваленко, Соломон (якщо не відновиться Тайсон) - Мораєс.

Анна Шуба, Київ

Фото: офіційний сайт ФК "Шахтар"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-