Атака «Динамо» проти «Олімпіакоса»: Соль чи Русин?

Атака «Динамо» проти «Олімпіакоса»: Соль чи Русин?

Аналітика
Укрінформ
Олександр Хацкевич повинен визначитись на кого робити ставку в нападі.

Вже цього четверга наші клуби проведуть свої перші матчі в 1/16 фінала Ліги Європи. З чим київське «Динамо» підходить до матчів проти «Олімпіакоса»?

Читайте також: Визначилися арбітри матчів "Динамо" і "Шахтаря" в Лізі Європи УЄФА

Зимові збори та спаринги

Нагадаємо, що свої тренувальні збори кияни провели в іспанській Марбельї. Під час першого збору «біло-сині» зіграли три контрольні матчі: проти «Бохума» (Німеччина), «Стяуа» (Румунія) і «Спарти» (Чехія).

Кияни розпочали 2019 рік з упевненої перемоги над клубом другої Бундесліги «Бохумом» 3:0. На жаль, усе змінилося після гри з багаторазовим чемпіоном Румунії, постійним учасником єврокубків – «Стяуа». На останній хвилині основного часу бразилець Сідклей класно пробив зі штрафного і, здавалося, приніс «Динамо» другу поспіль перемогу на зборі. Проте вже в компенсований час «Стяуа» змогла відігратися – 1:1. У заключному матчі на першому зборі кияни зустрічалися з празькою «Спартою» і програли 2:3.

Під час другого тренувального збору в Марбельї «Динамо» зіграло п’ять спарингів. Кияни обіграли 3:0 ЦСКА з Софії, розійшлися миром 0:0 з «Естерсундом» (Швеція),  програли 1:3 клубу «Нью-Інгленд Революшн» (США), зіграли без голів з «Мальме» (Швеція), та перемогли «Волеренгу» (Норвегія) 2:1. Голами в останньому матчі відзначились Микита Кравченко та Назарій Русин.

Читайте також: Київське "Динамо" перемогло "Волеренгу" у заключній грі іспанського збору

Додати Соля в атаку

Головним кадровим поповненням «Динамо» став іспанський новачок Фран Соль. Нападник обрав в столичному клубі 9-й номер, який звільнився після того, як Микола Морозюк пішов в оренду в турецький «Різеспор».

Наразі на зборах киянам не вдалося розкрити потенціал нового форварда. Через нього команда грала так само, як і через Артема Бесєдіна: передачі в боротьбу з метою зачепитися за м'яч або просто закидання на хід. Є питання по грі Франа в чужому карному майданчику. Соль – форвард, який зазвичай комфортно почувається біля воріт суперника, поки що не може забити м’яч за «Динамо». Моментів йому майже не створювали.

Крім цього, іспанець добре грає в повітрі і не лише після кутових. Півзахист мав «вантажити» йому верхові м'ячі, однак навісів та прострілів на Соля було обмаль. Атаки «Динамо» переважно велися низом через центр.

Тренерський штаб киян за увесь цей час так і не придумав, як же ефективно використовувати іспанця. Соль постійно грав з глибини, однак видатних швидкісних якостей у іспанця немає, а значить грати з глибини – це взагалі не його «фішка». Соль мало зустрічався з м'ячем і це, в першу чергу, питання до атакуючих півзахисників «Динамо». Єдине, що сподобалось, так це те, що  іспанець вміло відволікав на себе захисників і створював оперативний простір для Вербича та Циганкова. У такому стилі лідери «Динамо» забивали у ворота ЦСКА. Особливо класно Соль повів за собою захисників в моменті із забитим м'ячем словенця.

Читайте також: Футбол: Назарій Русин став кращим бомбардиром "Динамо" на зборах в Іспанії

Русин заслужив на шанс в єврокубках

Вболівальники і тренерський штаб з надією чекали зимового трансферного вікна, під час якого Ігор Суркіс обіцяв вирішити проблему нападників у складі «Динамо». Здавалося, після придбання Франа Соля, питання зняте. Але збори пройшли, а відчуття того, що «Динамо» у виборі основного форварда залишилося на роздоріжжі, не зникло.

Альтернативою Солю під час зборів виступав 20-річний Назарій Русин. Він зазвичай або виходив на заміну, або грав тоді, коли відпочинок отримували ключові виконавці. У підсумку збори Русин закінчив з чотирма  голами, ставши кращим бомбардиром «Динамо». Українець під систему гри Хацкевича підходить ідеально. Він мобільніший і швидший за Соля, не гірше за іспанця може прийняти м'яч, обіграти і швидко відкритися. Русин за один матч отримував більше передач від півзахисників, ніж іспанець за усі спаринги разом узяті.

Назарій Русин
Назарій Русин

Молодий форвард заслужив нарешті отримати шанс у важливому матчі. Випустити Русина в стартовому складі в Греції – логічне рішення, якщо «Динамо» збирається грати в першому матчі проти «Олімпіакоса» на контратаках.

Щодо інших позицій, то склад «Динамо» проти грецького клубу читається легко. Бойко у воротах, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко – лінія захисту. Тріо центральних півзахисників: Че-Че, Буяльський, Шапаренко. Атакуючі флангові півзахисники: Вербич і Циганков.

Яна Тернавська, Київ

Фото: офіційний сайт "Динамо" (Київ)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-