Букмекерство має стати одним із джерел доходів бюджету – Вадим Місюра

Букмекерство має стати одним із джерел доходів бюджету – Вадим Місюра

Укрінформ
Директор зі зв’язків із громадськістю ТОВ «Парі-Матч» вважає, що букмекерський бізнес в Україні повинні легалізувати.

На думку директора зі зв’язків із громадськістю ТОВ «Парі-Матч» Вадима Місюри, в 2019 році в Україні повинні легалізувати букмекерський бізнес і він має стати одним із джерел доходів державного бюджету. Про це Місюра розповів в інтерв’ю Укрінформ.

«Одним із джерел доходів державного бюджету може бути легалізація букмекерського бізнесу. З 2009 року цей бізнес під забороною. Однак у законі «Про заборону грального бізнесу в Україні» був чітко встановлено тримісячний строк, протягом якого необхідно було внести зміни в законодавчі акти і легалізувати бізнес. Але ось вже пройшло майже 10 років, а ігрова індустрія так і перебуває «в тіні», приносячи доходи кому завгодно, але тільки не державі.

Питання легалізації періодично піднімається як самою державою, так і суспільством. За цей період у Верховній Раді було зареєстровано більше 20-ти законопроектів, пов'язаних з легалізацією грального бізнесу, в тому числі і букмекерського. Деякі законопроекти були подані безпосередньо Кабінетом Міністрів, але з якихось причин процес легалізації так і не був завершений.

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на матч Ліги чемпіонів УЄФА "Шахтар" - "Ліон"

Ми віримо, що букмекерський бізнес буде легалізовано, так як це невід'ємна складова європейського життя. В абсолютній більшості країн Європи цей бізнес легальний. Сподіваюся, що 2019 буде роком змін і є всі шанси на позитивне рішення питання вже цьогоріч», - розповів Укрінформу Вадим Місюра.

За словами Вадима Місюра, щорічний дохід від ігрової діяльності оцінюється у межах п’яти мільярдів гривень. Ці гроші можна спрямувати на розвиток масового спорту, або на поповнення Пенсійного фонду. Крім того, легалізація дозволить регулювати і контролювати бізнес, отримувати податки, створювати робочі місця, залучати інвестиції в економіку країни, допоможе боротися з договірними матчами.

Нагадаємо, ТМ «Парі-Матч» співпрацює зі збірною України з футболу, футбольним клубом «Шахтар», НОК України, українською федерацією греко-римської боротьби, а також є спонсором чемпіону України з баскетболу та хокею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-