Українського кікбоксера Оленчика затримали в РФ у справі про вбивство в Києві

Українського кікбоксера Оленчика затримали в РФ у справі про вбивство в Києві

Укрінформ
Співробітники Інтерполу затримали в Санк-Петербурзі українського майстра бойових мистецтв Вадима Оленчика, який перебував у міжнародному розшуку у справі про вбивство і викрадення автомобіля в Києві.

Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на джерело в правоохоронних органах РФ.

 "Затримано громадянина України Вадима Оленчика 1995 року народження, який перебував у міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів України за скоєння злочинів, передбачених пунктом 6 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство, скоєне з корисливих мотивів), частиною 1 статті 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом)", - сказав співрозмовник.

Оленчик поміщений у чергову частину ВМВС по Курортному району Санк-Петербурга. Правоохоронні органи України поінформовані про затримання через НЦБ Інтерполу МВС Росії, додало джерело.

Видання "Фонтанка" пише, що "оперативники фактично заманили Оленчика в МРЕВ, придумавши неіснуюче ДТП". "Тепер, згідно з процедурою, Вадима Оленчика буде заарештовано на 40 діб, перевезено до слідчого ізолятора. Інтерпол чекає запиту на екстрадицію", - пише видання.

Читайте також: Вбивство працівника УДО: боксера Очеретяного взяли під варту

Повідомляється, що Вадим Оленчик - дворазовий чемпіона світу з кікбоксингу, чемпіон Європи та п'ятиразовий чемпіон України з тайського боксу. З кінця 2017 розшукується у справі про вбивство в Києві знайомого з подальшим викраденням автомобіля.

Фото: trend.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-